Menü megnyitása

Körtefái Dóra

Születési év: 
1997
Lakhely: 
Hajdúdorog
Tehetségterület: 
fizika
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
Ez a program lehetőséget biztosít számomra, hogy saját korosztályomon belül olyan személyekkel találkozhassak, akik kiemelkedően tehetségesek valamilyen területen, a mentorom segítsége pedig felgyorsítja fejlődésemet az általam választott területen.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Eddigi tanulmányaim során sok érdekes területtel ismerkedtem meg a fizikában. Mostanra azonban elérkeztem oda, hogy a további fejlődésemhez szükségem van egy olyan tapasztalt személy útmutatására is, akinek a tanítványai már sikeresen szerepeltek a fizika OKTV országos döntőjében.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A mentor nincs velem olyan szoros kapcsolatban, mint egy tanár vagy egy szülő. Ebből adódóan sokkal objektívebben látja a problémáimat. Így az általa javasolt megoldások is sokkal egyszerűbbek és hasznosabbak.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
A mentor olyan személy, aki atyailag segít, jó tanácsokkal lát el. Olyan szempontokat is figyelembe vesz, amit egy közvetlen ismerős nem biztos, hogy meglát. Mindenképpen érdemes meghallgatni a tanácsát, mert önzetlenül, korábbi tapasztalatai alapján nyújt segítséget.

Mit kaptál eddig a programtól?
A program által megismertem fiatalokat, akik most bontakoztatják tehetségüket. A klubfoglalkozáson sok kommunikációs ismeretre tettem szert, amit a hétköznapok során kamatoztatni tudok.