Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kovács Imola

17 éves - Bonyhád
Felfedezettjeink, 2011.
szép kiejtés, retorika, fuvola

Kovács Imola a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 11. a osztályos tanulója. Az iskola tehetséggondozó Csillagprogramjában vesz részt, amelynek keretében anyanyelvi-nyelvhasználati versenyekre készülnek. 2009 őszén az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen országos 15. lett, idén a 13. helyen végezett. 2010-ben az Eötvös József szónokverseny országos döntőjében 4., az Ordass Lajos országos retorikaversenyen 1., az Evangélikus iskolák német nyelvű prezentációs versenyén 2. helyet érte el. A 2011-ben rendezendő versenyeken is indul.

Nyolc éve tanul zenét és negyedik éve tagja a zeneiskola ifjúsági fúvószenekarának is. A zenekar 2010 tavaszán C-kategóriás kiemelt aranyminősítést kapott, felléptek már külföldön is.

Az érettségi után az idegen nyelvek, nemzetközi kapcsolatok vagy a kommunikáció irányába szeretne továbbtanulni. Nyelvvizsgára készül angolból, ezért az iskola szervezésében szeretne márciusban tíz napra Angliába utazni.
Imola szólincse gazdag, előadói stílusa gördülékeny és magabiztos, munkáját a szorgalom és a kitartás jellemzi. Minden lehetőséget megragad arra, hogy fejlődjön, tapasztaljon.

Édesanyját, aki kér éves kora óta egyedül nevelte, 2010 nyarán vesztette el.

Adatlap: