Menü megnyitása

Lakatos Tamás

Lakatos Levente
14 éves - Budapest
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" különdíj
zongora

Tamás többszörös versenygyőztes zongorista. Legutóbb 2011-ben a III. Országos Bartók Béla Zeneiskola Zongoraverseny kiemelt nívódíját és különdíját nyerte el.

Az általános iskolát a Magyar Állami Operaház gyermekkórusának osztályában kezdte. Elsős korában kezdett zongorázni is. Gyorsan fejlődött, máig számos fellépésen, országos versenyen vett részt.

Jelenleg természettudományos tagozatos gimnazista. Szeret tanulni, de élete meghatározója a zene. 2010-ben felvették a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium zongora szakára.

Tamás büszke arra, hogy olyan helyeken játszhatott már, mint a Régi Zeneakadémia, a Zeneakadémia Nagyterme, a Kodály Emlékmúzeum, az ELTE Jogi kara, a Thália Színház, a Budapesti Operett Színház, vagy a Jubileumi Liszt Ferenc Emlékhangverseny, Gálahangverseny a Bartók Házban.

Eckhardt Gábor zongoraművész növendékeként készül a Nyíregyházi Országos Zeneiskolai Zongoraversenyre.

Tamás szeretne részt venni a 27. „Zene határok nélkül” Nemzetközi Muzsikustáborban, Balassagyarmaton. A táborban nemzetközi hírű zongoraművész-professzorok foglalkoznak a növendékekkel. Szintén tervezi, hogy indul a kassai a Nemzetközi Zongoraversenyen 2014-ben. Szeretné bővíteni kotta- és szakkönyvtárát, és megteremteni a lehetőséget arra, hogy múzeumokat, hangversenyeket, kulturális intézményeket tudjon rendszeresen látogatni.

Eddigi legjobb eredményei:

  • 2007. III. Országos Ferenczy György Zongoraverseny - Különdíj
  • 2009. IV. Országos Ferenczy György Zongoraverseny - Különdíj
  • 2010. Budapesti Kamarazenei Verseny - Kiemelt Nívódíj
  • 2010. Beliczai Gyula Nemzetközi Kamarazenei Verseny 1. díj
  • 2011. III. Országos Bartók Béla Zeneiskola Zongoraverseny - kiemelt nívódíj + különdíj
Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: