Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Laskay Zsuzsa

Laskay Zsuzsa
24 éves - Szárliget
Aegon – „Érd el a célodat!” fődíj
hegedűművész

Zsuzsa 5 éves kora óta játszik hegedűn. Szülei zenetanárok, ezért kezdetben édesanyja irányításával ismerkedett a hangszerrel. Egy nemzetközi zenei kurzus alkalmával Perényi Eszter hegedűművész felfigyelt kivételes tehetségére és javasolta, hogy felvételizzen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségű Gyermekek Képzőjébe. Zsuzsa növendékként kiváló eredménnyel végezte az osztályokat, szakközépiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban folytatta, és két ízben is elnyerte a Fővárosi Ösztöndíjat.
2006 júniusában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2011-ben szerzett hegedűművészi diplomát. Jelenleg az egyetem másodéves doktorandusz hallgatója és a londoni Royal Academy of Music-ban tanító Simon Standage barokkhegedű- professzoránál folytatja régizene kurzusait.
Az elmúlt években számos zenei versenyen ért el sikereket, valamint híres magyar és külföldi művészekkel dolgozott együtt. Célja, hogy tökéletesítse tudását az autentikus régi zene megszólaltatásában.
Zsuzsa az ösztöndíjat autentikus hangszer beszerzésére, illetve különböző kurzusok részvételi díjára szeretné fordítani.
Az AEGON Magyarország fő támogatóként állt a MATEHETSZ „Felfedezettjeink 2013” pályázata mögé az „Érd el a célodat!” program létrehozásával, melynek köszönhetően idén még több tehetséges fiatal juthatott ösztöndíjhoz, támogatásként tanulmányai folytatásához és céljai eléréséhez.
 

Eredményei:

  • 2003. Országos Zathureczky Ede Emlékverseny 1. hely és különdíj
  • 2004. I. Nemzetközi Telemann Hegedűverseny, Poznan- különdíj, Balassagyarmati Modern Művek Versenye 1. díj
  • 2005. Balassagyarmati Modern Művek Versenye- Nagydíj (Grandprise)
  • 2008. III. Országos Zathureczky Verseny 1. hely és különdíj
  • 2009. Országos Dohnányi Ernő Kamarazenei Verseny Nívódíj
  • 2010. Kovács Dénes Emlékverseny 2. díj és különdíj
     

 

Adatlap: 
Kapcsolódó intézmény, szervezet: