Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szülői klub Salgótarjánban

Időpont: 2015. március 31. 00:00
Szülői klub megalakulása Salgótarján és térségében tehetséges diákok szülei részére. Hogyan segítsük a tehetségígéreteket?

Szülői klub Salgótarjánban és térségében. Téma: Hogyan tudják a pedagógusok a szülőkkel együtt segíteni, könnyebbé tenni a tehetségígéretek és tehetséges diákok hétköznapjait? A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Mravcsik Sándor, Baloghné Ivády Éva tehetségfejlesztő tanár és Dudok Györgyné tehetségfejlesztési szakértő igyekszik segíteni a szülőket ezen a nagyon szép, ugyanakkor göröngyös úton. Ismertetik a tehetséggondozással kapcsolatos országos hálózatot, rendszert, pályázati lehetőségeket. Bemutatják a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Kiváló Akkreditált Tehetségpontja, a Salgótarján-Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács és a Tehetségeket Segítő Egyesület eddigi tevékenységét. Ismertetik a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Nemzeti Tehetség Program pályázati lehetőségeit, azok megvalósítását. Megválasztják a klub elnökét, helyettesét. Ilyen szervezés még nem volt a térségben.
A tehetséges, eddig már felfedezett, valamilyen területen kiemelkedő eredményeket elért általános és középiskolás diákok szüleit, nagyszüleit várják.
Azokat az érdeklődőket is szeretettel várják, akik családon belül felfigyeltek gyermekük különleges képességére, ami az iskolában esetleg még nem tűnt ki.