Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Master Good Cégcsoport

Genius Loci Díj 2018 - regionális kategória

A cégcsoport egyben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Élelmiszergazdasági Integrációs Kihelyezett Tanszéke, amelynek vezetője a cégcsoport alapító tulajdonosa, Bárány László tiszteletbeli egyetemi docens. Az egyetem és a vállalkozás közötti együttműködés célja, hogy a kapcsolódó szakterületeken a cégcsoport aktívan járuljon hozzá és vegyen részt a képzésben és a tudományos utánpótlás nevelésében annak érdekében, hogy a hallgatók az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal és készségekkel rendelkezzenek a munkaerőpiacra kilépve.

A Master Good Cégcsoport Magyarország egyik legsikeresebb családi vállalkozása, amelynek tevékenysége szakmailag és a tehetséggondozás területén is kiemelkedő. A cégcsoport vezetői elhivatottak abban, hogy a legújabb és legkorszerűbb szakmai ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat az egyetemmel együttműködésben megvalósított különböző programokban átadják a fiataloknak, amivel jelentősen növelik a frissen végzett szakemberek versenyképességét.

A cégcsoport alapítójának mottója: „A jó vevő olyan, mint a jó edző, fegyelmet tart és sokat követel.” Véleménye szerint a Master Goodnak azért volt szerencséje a vállalkozás elindításakor, mert sok ilyen típusú vevővel találkoztak. Bár a folyamat nehezen indult, az igényes piac nyomása fejlődésre kényszerítette a céget, aminek érdekében a gyakorlatban hasznosítható tudást vásároltak. A 4-5 évig tartó folyamat során felismerték, hogy a tudástranszferbe befektetett összeg 7-8-szoros szorzóval térül meg.

A pozitív tapasztalatok alapján a jövőbe történő befektetés érdekében négy évvel ezelőtt indították el a cégcsoport szakemberei által a Debreceni Egyetem és külföldi specialisták segítségével összeállított egyéves vezetői utánpótlásképző programot az első „baromfi akadémiát”.

Eddig három egyéves programot zártak le sikeresen, és idén szeptemberben indítják a negyediket.

A cégcsoport tevei között szerepel, hogy a régió szakmunkás-képzésének keretein belül középszintű baromfigondozói operátorok képzését is megkezdik.