Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

FILLECK Kft.

Genius Loci Díj 2018 - regionális kategória

A cég a határon túli magyar tehetséggondozás fontos támogatója a szlovákiai Fülek térségében, ahol a Talentum Tehetségpont 2006-ban elindított egy új, Dél-Szlovákiát érintő programot. Ennek keretében részt vesznek az Infoprog – kárpát-medencei magyar középiskolák számára szervezett versenyben és az AlgoritMánia nevű, az általános iskolák informatikai versenyében.

Az ebben is megnyilvánuló informatikai tehetséggondozásban találtak fontos segítő partnerre a FILLECK kft-ben. Az együttműködés során rendszeresen tartanak gyakorlati foglalkozásokat a diákoknak. A cég minden évben támogatója az Infoprog versenynek, amelynek döntőjében Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia magyar tannyelvű iskoláinak diákjai vehetnek részt.  Az AlgoritMánia versenyben az általános iskolák 7-9. évfolyamos tanulói vehetnek részt háromfős csapatokban.   A verseny feladatai általános számítástechnikai ismeretekre, algoritmikus gondolkodásra és a kreativitásra épülnek.

A FILLECK Kft. A Fülek környéki régió legnagyobb internetszolgáltatója, családi vállalkozás, melynek vezetője, Fehér László, valamint felesége és gyermekei a füleki gimnázium volt diákjai. A család felmenői pedagógusok voltak, akik a helyi magyar nyelvű oktatásban dolgoztak.

A cég vezetői úgy gondolják, hogy annak a bevételnek, ami a helyi ügyfelek, fogyasztók befizetéseiből származik, egy részét vissza kell forgatni, és a jövő nemzedék tudásába kell befektetni.

Azokban az időkben, mikor nagyon sok fiatal külföldön próbál meg munkát találni, keresik azokat a diákokat, akik a megszerzett tudást szülőföldjükön akarják kamatoztatni, ehhez próbálnak kedvet csinálni és példát mutatni.

A támogatói tevékenységhez a motivációt a helyi tanári gárdával való szoros és jó személyes kapcsolatok, az oktatásba való betekintés lehetősége is növeli.