Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beiersdorf Kft.

Genius Loci Díj 2018 – nemzeti kategória

A Nivea gyártója, a Beiersdorf Kft. tartós adományozási szerződés keretében támogatja a nehéz sorsban élő, hátrányos helyzetű 5-6 éves gyermekeket, akik tehetségműhelyekbe járnak az óvodában, és átlagon felüli jó képességgel rendelkeznek. Számukra pályázat formájában 50 000 forint ösztöndíjat biztosítanak.

A NIVEA törődik a családokkal program olyan tehetségfejlesztő akciókat támogat, amelynek során az óvodában fejlesztést biztosító tehetséggondozó magánszemélyek (óvodapedagógusok) olyan családok gyermekeit karolják fel, amelyek nehéz körülmények között élnek, de a szülők tenni szeretnének gyermekük jobb képességeinek kibontakoztatásáért. A pályázatokat a tehetséggondozó óvodapedagógusok nyújthatják be. Az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete bonyolítja le a pályázatot.

Magyarországon a NIVEA Törődik a családokkal program két szervezettel működik együtt jótékonysági programokban: 2001 óta az SOS Gyermekfalvakkal, 2016 óta pedig az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesületével az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című program keretében.

A cég arra törekszik, hogy olyan megbízható, hasonló értékeket támogató szervezetekkel alakítson ki hosszú távú kapcsolatot, amelyekkel valóban azokon a családokon, gyerekeken és szülőkön segíthet, akiknek szüksége van rá.

A cég társadalmi felelősségvállalási a NIVEA Törődik a családokkal program keretében valósul meg. A program célja a családok támogatása, és az olyan környezet megerősítése, amelyben megteremthető a felelősség és a családhoz való tartozás érzése. A családok a társadalom valódi tükrei, így ezek az értékek megerősítik az egyéneket, a helyi közösségeket és a társadalom egészét egyaránt. A NIVEA világszerte támogat jótékonysági projekteket a családdal együtt eltöltött időt, a gyermekek képességfejlesztését és az anyák segítését célzó témakörökben. Ezeket a támogatási projekteket a helyi partnerekkel együttműködve és a cég dolgozói személyes elköteleződésének köszönhetően tudják megvalósítani. A program egyik kiemelt területe a gyermekek képességfejlesztése. 2016-tól ennek érdekében egy új óvodai tehetségfejlesztő program támogatását kezdték meg „Karolj fel egy családot” néven.