Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Már pályázható a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíj!

2024. október 15.

Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a 2024. október 10-én meghirdetett 2024. évi „Köbüki” tehetséggondozó tanári ösztöndíjpályázatot, melynek feltételei idén átdolgozásra kerültek. Több szakmai módosítás mellett idén a pályázat határon túli tehetséggondozók számára is elérhető. Emellett egyszerűsítették a pályázás menetét, hogy a tehetséggondozó szakemberek számára minél könnyebben elérhetővé váljon az ösztöndíj-lehetőség.

A pályázat célja a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra), vizuáliskultúra vagy ének-zene szakos, tehetséggondozásban részt vevő pedagógusok, oktatók megbecsülése, szakmai elismerése, a tehetséggondozás keretében végzett szakmai tevékenység ösztönzése.
A felhívás „A komponense” alapján kiemelt lehetőséget kapnak a pályázat benyújtására a nemzetközi tanulmányi versenyeken, ezek hazai előválogató versenyein sikeresen szereplő diákok felkészítő pedagógusai. A „B komponens” pedig minden pedagógus számára nyitva áll, aki az elmúlt 3 évben tehetséggondozó munkát végzett. A feltételekről és pluszpontokról a kiírásban tudnak tájékozódni.

A pályázati kiírás keretében kiemelten várjuk azoknak a tanároknak a jelentkezését, akik tehetséggondozó képzésen vettek részt (az NTK és a MATEHETSZ képzéseit jelölték meg), tehetségmentorálást végeznek, tehetségműhelyt vezetnek, sikeresen készítették fel diákjaikat tanulmányi versenyekre, valamint kedvezményezett vagy fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban dolgoznak.

Fontos tudnivaló az is, hogy az ösztöndíj elnyerése a támogatásban részesülő pedagógusok számára nem jár többletfeladattal, ugyanakkor ösztönzést jelenthet a megkezdett munka folytatására. A sikeresen pályázók havi nettó 75.000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek. 

A pályázati kiírás elérhetősége
A pályázat benyújtásának határideje: 2024. november 10.