Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyireti Ildikó

Születési év: 
1994
Lakhely: 
Aba
Tehetségterület: 
műszaki tudományok, menedzsment, marketing
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
Tapasztalataim alapján már nem elegendő pusztán a szülői és tanári támogatás az életben való boldoguláshoz. A „nagy betűs életbe” való kilépés, az „új” megismerése és céljaink elérése során szembetalálkozunk olyan kérdésekkel, kihívásokkal, problémákkal, nehézségekkel, melyek megoldásában még nincsen gyakorlatunk. A mentorok pedig olyan emberek, akik már otthonosabban mozognak ebben az ismeretlenben, élet- és szakmai tapasztalataik vannak, melyeket szívesen megmutatnak, segítenek és nagymértékben hozzájárulnak a mentorált fejlődéséhez.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A szüleim jól ismernek, és más pályán vannak otthon. A tanároknak pedig kevés ideje és energiája jut egy gyerekre és inkább csak elméleti tudást adnak. A mentor pedig a kettő között van, ezen kívül az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatai is vannak, melyeket segít elsajátítani. Ötleteket és tanácsokat adhat, és kevésbé elfogult a mentorálttal szemben.

Mit kaptál eddig a programtól?
Szerintem maga a program neve, mint Tehetség Piactér, mindent elárul. Egy piacon emberek találkoznak, áruk cserélnek gazdát… itt is emberek tevékenykednek, akik kellemesen és hasznosan töltik az idejüket. Annyiban különbözik a két piactér, hogy innen nem áruval és portékával megy haza az ember, hanem ötletekkel, érdekes gondolatokkal, tapasztalatokkal és gazdagabb lesz még nagyszerű emberi kapcsolatokkal is. Fejlődik a kommunikációs képességünk, kisebb, majd nagyobb célokat tűzünk ki, amiket el is érünk, illetve ebben segítjük és támogatjuk egymást.

Adatlap: