Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

27. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny 2017/2018-as tanév

Beadási határidő: 2017. november 28. 15:00
A Magyar Innovációs Szövetség felhívása a 2017/2018 tanév időszakára hazai és határon túli magyar középiskolai diákok számára

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, sehol máshol nem alkalmazott, használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, illetve konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni. 

Kik indulhatnak? 

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1997. október 1. és 2004. augusztus 31. között születettfiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az EU-döntőre csak azok juthatnak ki, akik magyarországi iskolába járnak, vagy kettős állampolgárok. 

Mit lehet nyerni?

  • I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 
  • II. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 
  • III. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig 

a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására. 

A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 000 Ft-os ösztöndíját is megkapja.
Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesül.
(A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.) 

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán. 

A pályázatok beadásának határideje: 2017. november 28. kedd 15 óráig

A részletes pályázati kiírás és feltételek megismerhetők itt!