Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

8. Gyerek ARC pályázat

Pályaművek benyújtása: 2016. április 15. 00:00, Postai beérkezés határideje
Díjátadó ünnepség: 2016. május 21. 00:00
Rajzolj minimum 3, maximum 6 képkockából álló képregényt a szájápolás és a rágózás fontosságáról, a fogak épen tartásáról

Biox idén is üzent a Földlakóknak. Olvasd el a levelét, és segíts neki eligazodni az emberek világában!

 

Szia földi barátom!

Nevem Biox, és a Xenoron élek. Suliba járok én is, csak épp pár fényévnyire tőled. Tegnap új dolgot tanultunk a földlakókról. Egy filmet néztünk kacagó, nevető földi gyerekekről. Micsoda fehér fogsorok! Egyik jelenet különösen kíváncsivá tett. Egy földi gyerek rágott valamit, lufit fújt belőle, és amikor a lufi kipukkadt, nevetve rágta tovább azt a dolgot.  Juhuhúúúú, ez ám a nagy durranás! De vajon miért rágnak lufit nálatok? Mitől marad egészséges a szátok, és hófehér a fogatok, amikor annyi romlandó, rothadó dolgot tesztek bele? A cukor tényleg árt a fogaknak? És az a lufi, amit felfújtok valóban segít megóvni a fogatokat?

Talán egyszer én is eljutok hozzátok, de addig sokat kell még tanulnom rólatok. Az elmúlt években rajzaitok által rengeteg hasznos információhoz jutottam a földi élettel kapcsolatosan. Most még több széles mosolyt szeretnék látni a rajzaitokon, hogy lássam, mennyire tartjátok épen a fogaitokat!

Szeretettel üdvözöl barátod,

Biox


Engedd szabadjára a fantáziád, és alkoss szabadon a témában! De mi is szívesen segítünk neked az ötletelésben: ha van kedved, rajzolj Bioxnak minimum 3, maximum 6 képkockából álló képregényt a szájápolás és a rágózás fontosságáról, a fogak épen tartásáról, vagy rajzodon mutasd be egyik kedves emléked, ami a legszélesebb és leghófehérebb mosolyát hozta elő barátaidnak és neked! Alkoss A4-es, FEKVŐ formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldd el pályaművedet (akár többet is) az ARC-nak! Rajzaid által Orbitális pályára állíthatjuk a Segítség Expedíciót! Minél több rajz érkezik be, annál több pénzzel támogatja az Orbit az SOS Gyermekfalvakat, ahol olyan gyerekek élnek, akik nem élhetnek a saját szüleikkel. Ezeknek a gyerekeknek az SOS Gyermekfalvak ad biztonságot, szeretetet és új családot. Rágj cukormenteset, alkoss fergetegeset!


Iskolák, figyelem!

A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő iskola az ORBIT által felajánlott Smart TV-t kapja. Az ORBIT vállalja, hogy az iskola 30 tanulóját (+ 3 kísérőt) a Budapesten megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utaztatja. (buszos utaztatás az iskola székhelyétől a díjátadó helyszínére és vissza, a kiállítás megnyitó napján)

TUDNIVALÓK

Pályázók köre

6-14 év közötti gyerekek

Pályázat benyújtása

  • Minden pályaműhöz külön jelentkezési lapot kell benyújtani.
  • A kitöltött jelentkezési lapot szülő/gondviselőd feltétlenül írja alá
  • Művet és jelentkezési lapot A4-es borítékban postai úton kell eljuttatni az ARC-nak:1583 Budapest, Pf. 33.

Értékelés, díjazás

A beérkező pályaművek közül az alkotásban megnyilvánuló kreativitást, az alkalmazott technikai kivitelezés gondosságát, valamint a kiírt témának megfelelő tartalom ötletes megfogalmazását mérlegelve egy minimum öttagú zsűri választja ki a kiállítás anyagát. A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy az előzőek figyelembevételével, de a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján tetszésük szerint válasszanak pályamunkákat a kiállítandó művek közé, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.


A pályaműveket korosztály szerint két kategóriában bírálják el: 6-9 és 10-14 éves korosztály. Mindkét korosztályban az első 3 helyezettet értékes nyereménycsomagokat, sporteszközöket, játékokat és technikai eszközöket  és belépőjegyeket nyernek. nyer. A zsűri által kiválasztott legfeljebb 70 alkotást felnagyítva, kinyomtatva óriás méretben kerül kiállításta 2016. május 21-június 20-ig, Budapesten.

További információ

  • Telefonon a +36-30-510-8860
  • E-mailen palyazz [at] arcmagazin.hu