Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program halmozottan hátrányos helyzetű 8.évfolyamos tanulóknak kollégiumi elhelyezésére

Beadási határidő: 2014. június 27. 00:00
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet 8. évfolyamon tanuló diákok, valamint azon tanulók számára, akik alapfokú végzettség hiányában kívánnak bekapcsolódni a szakképzésbe az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programban való részvételre.
A program célja, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók eredményesen tanulhassanak a szakiskolában. A programban szakiskolás tanulókat is ellátó kollégiumok vállalnak felelősséget azért, hogy a felvételt nyert tanulókat szakiskolában, nappali rendszerű iskolai oktatásban tanuló osztályokban államilag elismert, piacképes szakképesítéshez segítsék. Pályázni a programban részt vevő, a felhívás 3. sz. mellékletében felsorolt kollégiumokba lehet.
 

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázat hiánytalanul kitöltött űrlapjait. Az űrlapok beszerezhetőek a programban részt vevő intézményekben, vagy letölthetők a az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapjáról, illetve a Program honlapjáról (www.ajkszp.hu).

A pályázat kötelező mellékletei:

  • szülői nyilatkozat (1. sz. melléklet)
  • a tanuló személyi adatlapja (2. sz. melléklet)

A pályázatot legkésőbb 2014. június 27-ig (a postára adást igazoló bélyegző dátuma) postai úton kell eljuttatni a 3. sz. mellékletben szereplő intézmények közül kiválasztott kollégium címére. A borítékra rá kell írni: "Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program". A pályázat eredményéről 2014. július 5-ig tájékoztatják a jelentkezőket.

A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítást kaphatnak a programban részt vevő intézmények programfelelőseitől vagy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben az Arany János Programok szakmai irányítójától, dr. Polonkai Máriától és Spohn Beáta programasszisztenstől, tel.: 06-1-235-7245, e-mail cím: ajp [at] ofi.hu.