Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bolyai Műhely Alapítvány - Bolyai Önképző Műhely

Pályázat államilag támogatott önképző-tehetségfejlesztő programban való részvételre

A Bolyai Műhely Alapítvány Önképző Műhelye (BOM) 2000 szeptemberében kezdte meg működését a Bolyai-díj Alapítványhoz kapcsolódva. Fő törekvése a középiskolában és a felsőoktatásban valamilyen területen kiváló eredményt felmutató középiskolások, egyetemisták számára három éven át havi rendszerességgel (évente 10 alkalommal) ingyenes önképző-tehetséggondozó program nyújtása a következő területen és módszerekkel:

  • tudományos, művészeti teljesítmények érzékletes, párbeszédre épülő bemutatásával és feldolgozásával az általános műveltség és az erkölcsi értékek fejlesztése,
  • az egyéni és közösségi alkotást segítő képességek kialakítása,
  • a személyiségfejlesztést, az önképző és a társas együttműködést szolgáló stratégiák kiépítése.

A végzős hallgatók egy-egy tanulmánykötetben foglalják össze gondolataikat (Esszencia-kötetek).

A foglalkozások főként a budapesti Toldi moziban és a BOM Blaha Lujza téri lakásában folynak. A képzést tudományos-kulturális programok egészítik ki.

A Bolyairól itt is lehet tájékozódni: www.bolyaimuhely.hu.

A 2017-2020. közötti képzési programba felvételivel lehet bekerülni. A jelentkezés feltétele: betöltött 17. életév, középiskolai vagy felsőfokú tanulmányok végzése. Az önképző műhely felvett tagjainak vállalniuk kell, hogy a 2017–2020. között minden hónap első (kivételes esetben második) szombatján Budapesten a képzésben/találkozókon részt vesznek.