Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Expedíciós ösvényeken – Kövesd a kutatókat! vetélkedő

Időpont: 2016. február 11. 00:00, Első forduló
Időpont: 2016. február 18. 00:00, Második forduló
Időpont: 2016. február 25. 00:00, Harmadik forduló
Időpont: 2016. április 9. 00:00, Döntő
Nevezési határidő: 2016. január 31. 00:00 - február 11. 00:00
Országos földrajzi vetélkedő általános és középiskolásoknak

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány országos vetélkedőt hirdet általános és középiskolás diákok számára. A verseny védnöke: Verónica Chahin a Chilei Köztársaság magyarországi nagykövete.

A verseny célja, hogy a diákok megismerjék „A Földgömb Atacama Klímamonitoring Expedíciót”, nyomon kövessék a kutatók terepi munkáját, és ismereteket szerezzenek a tágabb környezet, az Andok országai és az egész dél-amerikai kontinens természeti, gazdasági-társadalmi- és kulturális földrajzáról. Az expedícióról részletesen az atacama.expedicio.eu címen tájékozódhat. A verseny alapvetően az általános és középiskolai tananyagra, valamint az expedícióval kapcsolatos aktuális hírekre épül.

A verseny három, teszt jellegű internetes fordulóból és az interaktív, játékos vetélkedő szóbeli döntőjéből áll. Az általános és a középiskolai kategória azonos feladatokat old meg. A szóbeli döntőben viszont az általános és középiskolai kategória csapatai külön feladatsorokat oldanak meg, de együtt versenyeznek.  A versenyre jelentkezhet bármely magyarországi és határon túli általános iskola 7-8. osztályos és középiskolai kétfős csapata.  A döntőbe összesen 20 csapatot hívunk be. A 3 legjobb általános iskolai, illetve a 3 legjobb középiskolai csapatot, valamint azokat a csapatokat, akik a mezőnyhöz képest a legjobb eredményt értéke el, de iskolánként legfeljebb egyet-egyet. A szóbeli döntő helyszíne Budapesten lesz.

További információ a verseny honlapján (február 1-jétől). A nevezés, és a feladatmegoldás is ezen a honlapcímen fog zajlani. Csatlakozz a verseny Facebook eseményéhez, hogy ne maradj le semmiről: Kattints ide!

Az első három helyezett csapat és felkészítő tanáraik díja egy magyaroszági „felfedezőút” az expedíció tagjaival és Chile magyarországi nagykövetasszonyával. A kirándulás során az Európában is különlegességnek számító Kemenes Vulkánpark új, modern és izgalmas látogató­köz­pont­jába és a Ság-hegyre maguk a kutatók kalauzolják a versenyzőket!

A versenyre nevezni 2016. január 31-től 2016. február 11-ig lehet a verseny honlapján a csapattagok és a felkészítőtanár nevének megadásával.

Nevezési díj: nincs!