Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Fel a fejjel! - freskópályázat

Beadási határidő: 2021. március 16. 00:00
A színházi nevelésre hívja fel a figyelmet a MáSzínház

A MáSzínház társulatának tagjai értelmileg akadályozott fiatal felnőttek, önkéntes segítők és színházi szakemberek, akik a színházi bemutató előtti nevelési munkát éppolyan fontosnak tartják, mint magát a bemutatót.

A drámajátékok a személyiség építését célozzák, feladatuk a személyiségformálás, a kapcsolatfelvétel, a kapcsolattartás, a közlés megkönnyítése. A nézők egyben résztvevők is, a történéseket maguk alakító, változtató játékossá válnak. A színházi nevelés módszerével a nem formális oktatás keretein belül a résztvevők a saját életükkel analóg helyzeteket vizsgálva nézhetnek rá kívülről egy fontos problémára, s a problémák megoldására. 

A Fel a fejjel! freskópályázat keretében olyan műveket várnak, melyek vizuálisan válaszolnak ezekre a kérdésekre: Mit csinálsz, ha rossz kedved van? Vagy ha megbántott valaki? Esetleg, ha valami sokszor egymás után sem sikerül? 

A nyertes pályázatok a színház tavasszal nyíló bázisának előterét, annak mennyezetét fogják díszíteni, az álmennyezet négyzeteinek helyébe lépve.

A teljes freskó bemutatására a jelenlegi tervek szerint 2021. május 5-én, a MáSzínház tervezett, nyilvános megnyitójának napján kerül sor.

Milyen alkotásokkal lehet pályázni?
- kézzel, bármilyen technikával készült művel, e-mailben megküldött vagy az űrlapon keresztül feltöltött fotó formájában vagy digitálisan készített grafikával lehet,
- amely elfoglalhat egy vagy több, a pályázó által meghatározott elrendezésű négyzetet - tehát lehetőség van több négyzetből álló pályamű benyújtására is,
- és amely a későbbiekben alkalmas lehet 59,5 x 59,5 centiméteres négyzetekre alakításra.

A pályázat beküldése:
A pályázatokat az
űrlap kitöltése után a kozosseg [at] mas-zinhaz.hu e-mail címre várják.

Az eredményhirdetésre 2021. március 21-én, a Down-szindróma és a színház világnapján kerül sor. 
A teljes freskó bemutatására a jelenlegi tervek szerint 2021. május 5-én, a MáSzínház tervezett, nyilvános megnyitójának napján kerül sor.