Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Fotózd le Európa energia-jövőjét! - Honnan jön az energiánk 2050-ben?

Beadási határidő: 2013. szeptember 22. 00:00, éjfél
Honnan jön az energiánk 2050-ben? címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Counter Balance és a Za Zemiata Bulgária.

Ha úgy érzed, van elképzelésed az energia-jövőről és van egy olyan fotód, amellyel ezt be is tudod mutatni, akkor ne habozz, pályázz!

Új energiaforrásokat fejlesszünk ki, vagy gazdálkodjunk jobban a ma ismertekkel? Használunk-e még 2050-ben olajat, szenet vagy gázt energiatermelésre? Egy szó, mint száz: szerinted hogyan fest Európa energia-jövője?

Mi a pályázat célja?

Ragadj kamerát és küldj fotót arról, hogyan látod Európa energiajövőjét 2050-ben! A legjobb fotókat Brüsszelben forgalmas helyen kiállítják, és a nemzetközi nyertes, valamint a legjobb magyar fotó és a közönségdíjas magyar fotó készítője is értékes díjat kap!

Kik pályázhatnak?

Mindenki, akinek elképzelése van az energia-jövőről és van egy jó fotója!

Hogyan lehet nevezni?

  • Teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap, szkennelve (minden fotóhoz külön)
  • Nagy felbontású saját fotó (jpg, bmp, legalább 3300x2340 pixel, 200 dpi ) arról, hogyan képzeled el Európa energia-jövőjét

Küldd a jelentkezési lapo(ka)t és a fotó fájl(oka)t egy e-mailben a következő e-mail címre: alexa [at] mtvsz.hu (subject: Fot%C3%B3p%C3%A1ly%C3%A1zat) (alexa(kukac)mtvsz.hu). Ha a fájlok 10 Mb felett vannak, küldd az e-mailt óriásfájl-küldő rendszeren keresztül ( pl. www.wetransfer.com vagy www.myairbridge.com)

Egy pályázó maximum 3 fotót küldhet be (mindegyik fotóhoz külön jelentkezési lapot kérnek).

A pályázat e-mail beérkezési határideje: 2013. szeptember 22., 24 óra CET

Figyelj arra, hogy a fenti pályázási feltételek mindegyike teljesüljön; ha bármelyik feltétel nem teljesül, a pályázatot sajnos nem tudják elfogadni!

Hogyan fogják kiválasztani a legjobbakat?

Mindegyik szervező szakértői csapata segítségével 10-10 fotót a beérkezettek közül kiválaszt. A legjobb 30 kép közül a nyertest nemzetközi zsűri választja ki. Az előválogatás és a zsűrizés szempontjai: kreativitás, eredetiség, minőség, beleértve, hogy a fotó mennyire tükrözi a felhívás üzeneteit (ld. felhívás és ténylapok). A nemzetközi nyertest e-mailen értesítik, illetve a szervezők honlapjukon közzéteszik 2013. október 7-ig.

Legjobb magyar fotó és magyar közönségdíj: A hazai zsűri kiválasztja a legjobb magyar fotót. Az általa legjobbnak tartott 30 magyar fotó felkerül az Magyar Természetvédők Szövetsége facebook oldalára (https://www.facebook.com/mtvsz) 2013. október 1-én, ahol online szavazni is lehet a fotókra 2013. október 1. és október 7. között. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot kapott fotó készítője kapja. A legjobb magyar fotó és a közönségdíjas fotó készítőjét e-mailben értesítik, és a szervezők webfelületein jelentik be 2013. október 10-én.

Díjak:

  •     A nemzetközi díj nyertese: 1000 euró értékű, fotófelszerelésre költhető utalvány
  •     A legjobb magyar fotó díja: 200 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  •     Magyarországi közönségdíjas: 100 000 Ft értékű Extreme Digital utalvány
  •     A legjobb fotók felhasználásával nemzetközi kiállítás Brüsszelben

A teljes pályázati felhívás megtalálható a kiíró szervezetek honlapján (CounterBalance – nemzetközi http://counterbalance-eib.org, Magyar Természetvédők Szövetsége – Magyarország: www.mtvsz.hu, Za Zemiata – Bulgária: www.zazemiata.org).