Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

HiperSuli digitális tananyag-fejlesztési pályázat

Időpont: 2020. május 27. 00:00
Pedagógusoknak szól a Telenor aktuális pályázata

A HiperSuli projekt iskolákat fog össze és támogatja a digitális újításra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít, és szupergyors Hipernet hozzáféréssel segíti az iskolák digitális útra lépését. A program az évek során felhalmozott tapasztalatokat felhasználva az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Oktatási Hivatal) által akkreditált képzést is biztosít bármely - akár HiperSuli iskolákon kívüli - pedagógus számára. A tanárok digitális képzése mellett a program látókörébe beletartozik a szülők és gyerekek támogatása a tudatos, biztonságosabb nethasználatban.

A digitális tananyagfejlesztési pályázat célja a tanárok támogatása, az oktatást segítő online lehetőségeik bővítése. A pályázaton való részvételhez nincs szükség előzetes online tananyag készítési tudásra, mert a résztvevők számára képzést is biztosít a HiperSuli. Az elkészült tananyagok a hipersuli.webuni.hu felületen lesznek elérhetőek.

Minden érintettet, pedagógust, diákot és szülőt is érintő kérdés, hogy a karantén ideje alatti online tanulás miként változtatja meg az iskolai oktatást, de az biztos, hogy az ezen időszak alatt elsajátított készségeket sokan szeretnék majd integrálni a korábban alkalmazott módszerek közé, és hogy sok olyan online oktatási gyakorlat született, ami más tanárok hasznára válhat. Ezt a frissen keletkezett és aktuális tudást szeretné felszínre hozni és a pedagógusok számára közkinccsé tenni a Telenor most induló pályázata.

A pályázat menete:
A HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázatra felsőfokú pedagógiai végzettséggel rendelkező tanárok jelentkezhetnek. Jelentkezni egy kiválasztott téma, illetve a tananyaggal megcélzott korosztály megjelölésével lehet. A jelentkezés során a tanárok használhatják már meglévő ötleteiket, nem szükséges teljesen új projektekkel pályázni. A nevezéseket az alábbi témakörökben várják: kooperatív munka/kollaboráció, számonkérés, virtuális osztályterem, új ismeret átadása/interaktív prezentálás.

A beérkezett jelentkezésekből az ötlet megvalósíthatóságát figyelembe véve szakmai zsűri választ ki maximum 25 pályázót, akik részt vehetnek a 4 hetes online videós kurzuskészítő képzési programban, amelynek célja, hogy a pályázat nyerteseit felkészítse és végigkísérje az online videós kurzuskészítés folyamatán, és amelynek eredményeképpen a résztvevők a HiperSuli platformon publikált kurzussal fognak rendelkezni.

A szakmai zsűri a publikált videók elkészítői közül tíz fő díjazottat hirdet, akik a munkájukhoz szükséges Hipernet-hozzáférés mellett 100 ezer forint értékű nyereményben is részesülnek.

A pályázatot EZEN a linken lehet feltölteni.

A Telenor Hipersuli Program kizárólagos oktatási partnere a Magyar Digitális Oktatásért Egyesület.

Fotó: Magyar Digitális Oktatásért Egyesület