Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Idén is lehet jelentkezni a Bolyai Önképző Műhely képzési programjára

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15. 00:00
Felvételt hirdet a Bolyai Önképző Műhely a 2018–2021. közötti képzési programjára.

Pótfelvételi lehetőség! 

Jelentkezés a pótfelvételire: 2018. augusztus 15-ig

Pótfelvételi: 2018. augusztus 24.

 

A jelentkezés feltétele: betöltött 17. életév, középiskolai vagy felsőfokú tanulmányok végzése. Az Önképző Műhely felvett tagjainak vállalniuk kell, hogy a 2018-2021. között minden hónap első szombatján, Budapesten a képzésben részt vesznek.

A felvételihez a következő pályázatot (dokumentumokat) kell e-mailben beküldeni:

  1. Életrajz (különös tekintettel szakmai eredményekre: tanulmányi versenyek, egyéb aktivitások) (1 lap)
  2. Motivációs levél (Mi ösztönöz arra, hogy a Bolyai Önképző Műhely tagja legyek?). A motivációs levelet helyettesítheti egy bármilyen közéleti témát feldolgozó, legföljebb 3 oldalas esszé.

 

A pályázatokat 2018. június 15-ig kell a következő címre csatolt fájlként beküldeni: bom [at] e-nyelv.hu. A csatolt fájl neve a pályázó neve legyen. A pályázat befogadásáról minden jelentkezőt értesítünk az e-mail címén.

A felvételi beszélgetés várható időpontja: 2018. június 29. A pontos időpontról és helyszínről értesítést küldünk. A felvételi kötetlen beszélgetés egy szabadon választott társadalmi-tudományos-művészeti problémáról, a felvételiző érdeklődési köréről.

A felvételi eredményéről egy héten belül e-mailben értesítést küldünk.

2018. augusztus 24-én, 9 órai kezdettel pótfelvételit tartunk, ezért aki lemaradt a júniusi beszélgetésről, az önéletrajzát és a motivációs levelét augusztus 20-áig elküldheti még a bom [at] e-nyelv.hu címre.

A képzés 2018 szeptemberében befogadótáborral indul, majd pedig minden hónap első szombatján lesz.

 

Mi a BOM?

Az Alapítvány 2000 szeptemberében kezdte meg működését, kezdetben a Bolyai-díj Alapítványhoz kapcsolódva. A Bolyai Műhely Alapítvány működteti a Bolyai Önképző Műhelyt. Fő törekvése a középiskolában és a felsőoktatásban valamilyen területen kiváló eredményt felmutató középiskolások, főiskolások és egyetemisták számára havi rendszerességgel, három éven át önképző-tehetséggondozó program nyújtása a következő területeken és módszerekkel:

  • tudományos, művészeti teljesítmények érzékletes, párbeszédre épülő bemutatásával és feldolgozásával,
  • az általános műveltség és az erkölcsi értékek fejlesztésével,
  • az egyéni és közösségi alkotást segítő képességek kialakításával,
  • a személyiségfejlesztést, az önképző és a társas együttműködést szolgáló stratégiák kiépítésével.

tehetségfejlesztő képzés három évfolyamban (junior-haladó-senior csoport) zajlik Budapesten, minden hónap első szombatján. A filmvetítések a Premier Kultcafé mozitermében vannak. A délelőtti filmet vita, majd közös ebéd után egy-egy tudományos vagy irodalmi mű megbeszélése követi.

A végzős hallgatók egy-egy tanulmánykötetben foglalják össze gondolataikat (Esszencia-kötetek). A képzés mellett hallgatóink egyéb szakmai, tudományos, művészeti, valamint közösségi programokat is szerveznek.

A végzett bolyaisok továbbra is kapcsolódnak a Műhelyhez (Alumni).

A képzést a Magyar Állam támogatja, ezért a képzésben való részvétel – sikeres felvételi esetén – ingyenes.