Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Idén is várják a jelöléseket a Gábor Dénes-díjra

Jelölések benyújtása: 2018. október 10.
A Novofer Alapítvány immár 30. alkalommal hirdeti meg a Gábor Dénes-díj felhívást, mellyel olyan szakembereket díjaznak, akik kiemelkedő tudományos munkát végeztek szakterületükön.

A Novofer Alapítvány Kuratóriuma a felhívásában kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék Gábor Dénes-díjra azokat a szakembereket, akik a műszaki szakterületen:

  • kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
  • jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
  • megvalósult tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez,
  • személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.

A jelölt a felterjesztéskor még nem töltheti be az 55. életévét. A jelölt lehet Magyarországon élő, magyar állampolgársággal rendelkező alkotó, valamint a határainkon túl élő, magyar nemzetiségű, magyarul tudó alkotó.

Gábor Dénes-díj 2017 díjazottak


Az adatlap, a felhívás és a jelöléssel (előterjesztéssel) kapcsolatos részletes tudnivalók itt letölthetők: Felhívás, Általános tájékoztató, Adatlap.
A jelölést (előterjesztést) mind elektronikusan (alapitvany [at] novofer.hu), mind papíron (1112 Budapest, Hegyalja út 86.) be kell nyújtani.

Az elektronikus jelölés beküldési, a papíralapú jelölés postára adási határideje: 2018. október 10.

Eredményhirdetés és díjátadás: 2018. december

További információk: alapitvany [at] novofer.hu, telefonon: 1/319-8913 vagy mobilon: 30/4848-004