Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Irodalom másképp

Nevezési határidő: 2016. január 27.
A budapesti Eötvös József Gimnázium az AEGON támogatásával a 2016/2017-es tanévben új típusú irodalomversenyt hirdet meg a gimnáziumok 9-12. évfolyamai számára

A verseny a humán kultúra átfogóbb megalapozását és működtetését célozza meg. Ezen belül az egyéni olvasói tapasztalatra, a személyes érdekeltségen alapuló megértésre irányítja a figyelmet.

A versenyfeladatok (két, helyben írt szövegalkotási feladat) évfolyamonként más-más, előre megadott olvasmányok elmélyült, értelmező olvasatára épülnek, amelyről egy több napos, szemináriumokkal és előadásokkal kiegészülő verseny keretében adhatnak számot a nevező diákok felkészítő tanáraik társaságában.

A verseny időpontja: 2017. március 24-26.

Nevezési díj nincs.

A szállást és étkezést az AEGON támogatása által a szervezők biztosítják. Az utazási költségekről viszont a jelentkezőknek kell gondoskodniuk. A nevezés elektronikusan, a mellékelt jelentkezési lapon keresztül történik.

Jutalmazás: oklevelek, szépirodalmi könyvek, elektronikus médiában az eredmények közzététele és más kulturális meglepetésprogramok.

További részletes információk az Aegon honlapján, illetve a csatolt tájékoztatóban olvasható.