Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kimehetek! Mit tehetek? alkotói pályázat

Beadási határidő: 2021. március 21. 00:00
Az Erdőmentők Alapítvány alkotói pályázatot hirdet 6-14 év közötti gyermekek számára

Az Erdőmentők Alapítvány sokszínű tevékenysége nyomán segít a Természetnek begyógyítani a civilizáció ejtette fájdalmas sebeket. Mit csinál egy Erdőmentő?

Számos olyan élőhely van, amiről a tulajdonosa – legyen az egy magánszemély, vagy az állam – nem tud megfelelően gondoskodni. Ennek oka lehet pénzhiány, időhiány, szakemberhiány, vagy éppen érdektelenség. Ezek az erdők sokszor lepusztulnak, szeméttel telnek meg és végül alkalmatlanná válnak a korábbi növény- és állatvilág fenntartására. Ilyenkor lépnek közbe az Erdőmentők: megszervezik és végrehajtják az élőhely rehabilitációját, végül pedig gondoskodnak hosszú távú karbantartásáról vagy éppen tanösvények, erdei látványosságok, lesek, vadetetők kiépítéséről.

Fontos megjegyezni, hogy az alapítvány csapatához az 50 órás közösségi szolgálat keretében is lehet csatlakozni. Jelenleg mintegy 350 fiatalnak nyújtanak alkalmat természetvédelemmel kapcsolatos munkára. Jelentkezés az oldalon lévő bármely elérhetőségen lehet. 

Ezúttal az Erdőmentők a temészet védelmén túl alkotásra is buzdítanak Kimehetek? MIt tehetek? című rajzpályázatukkal, melynek fő mondanivalója az erdőről való gondoskodás legyen.
A pályamunkákat az alábbi kategóriákban várják (egy induló egyéni és csapat kategóriában is szerepelhet):

  • alsós egyéni
  • alsós csapat/osztály
  • felsős egyéni
  • felsős csapat/osztály

Díjazás: mind a négy kategóriában díjat kap az 1-3. helyezett, valamint régiónként a legjobb alkotások különdíjat is kapnak. További nyeremények: az értékes belépők, könyvek mellett a legügyesebb osztályt kétnapos kirándulásra hívják meg a Vértes szívébe.

Közönségdíj: az Erdőmentők Facebook oldalán  2021. április 1-től április 6. éjfélig lehet a pályaművekre szavazni. A legtöbb szavazatot elért pályamű közönségdíjban részesül.

A pályázat benyújtásának feltételei: a pályaműveket szabadon választott technikával és méretben lehet elkészíteni. A műveket jó minőségben lefotózva vagy szkennelve kell beküldeni, nevében a név vagy a csapat neve szerepeljen. A pályaműről készült képhez kérjük csatolni a letölthető adatlapot és beleegyező nyilatkozatot is kitöltve. 

​fotó: Erdőmentők