Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megmentésre váró értékeink!

Beadási határidő: 2014. november 3. 00:00
Alkotói, cikkírói pályázat.

Pályázhat: Mindenki, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a településén vagy környékén található és megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson. Pályázhat mindenki (magyarországi személy is), aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várnak jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.

Két korcsoportban és kategóriában bírálják el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények" és „Egyéb emlékek".

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalukra, valamint a képekből kiállítást rendeznek 2014 decemberében Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállításon, a legaktívabbak pedig állandó szerzők lehetnek a honlapon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog a 2015-ös naptárban! A legjobb 3 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző" táborban Budapesten (a képzés ingyenes)!