Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mert kutatni mindenki szeret...

Beadási határidő: 2014. október 31. 00:00
Tudománykommunikációs esszé-, rajz- és fotópályázat középiskolásoknak és egyetemistáknak

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége - folytatva az elmúlt évek hagyományait - esszé-, rajz- és fotópályázatot hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak "Mert kutatni mindenki szeret..." címmel, kapcsolódva a KUTATÓK A NETEN 2014 - IV. Kutatói Blog és Weboldal Találkozóhoz (2014. november 10-16.).

Az idei pályázat azt a célt tűzte ki, hogy feltérképezze a középiskolások és kezdő egyetemisták körében legkedveltebb tudománynépszerűsítő programokat, internetes portálokat, rendezvényeket. A benyújtott pályaműveknek egy-egy, a pályázó érdeklődési körére jelentős hatást gyakorló, pályaválasztását befolyásoló tudománynépszerűsítő - az iskolai tanórákhoz szorosan nem kötődő - programot, rendezvényt vagy weboldalt kell bemutatnia.

A pályázat két kategóriában zajlik:
I. kategória: középiskolások (14 év felett)
II. kategória: főiskolai/egyetemi hallgató


A pályázat témái:
1. tudománynépszerűsítő programmal, rendezvénnyel, weboldallal kapcsolatos szabadon választott témájú esszé
A témakörben a pályázat terjedelme I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal, II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.

2. rajzpályázat
A pályaművekhez maximum 1 gépelt oldalnyi magyarázatot kell mellékelni, mely részletezi a tudománynépszerűsítő program, rendezvény vagy internetes tartalomhoz történő kapcsolódást.

3. fotópályázat
A pályaművekhez maximum 1 gépelt oldalnyi magyarázatot kell mellékelni, mely részletezi a tudománynépszerűsítő program, rendezvény vagy internetes tartalomhoz történő kapcsolódás

A legnívósabb pályamunkák felkerülnek a Kutatók a Neten web- és Facebook-oldalára.