Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Milestone Ösztöndíj

Időpont: 2016. március 26. 11:00, Felvételi vizsga időpont
Időpont: 2016. április 2. 11:00, Felvételi vizsga időpont
Időpont: 2016. április 9. 11:00, Felvételi vizsga időpont
A Milestone Intézet egy magas színvonalú, progresszív oktatási központ, amely tehetséges diákoknak segít a tudományos kiválóság elérésében.

A Milestone Merit ösztöndíja a Milestone Intézet, a tehetséges magyar középiskolások alma matere által 2012-ben alapított ösztöndíj. A több mint 6 millió forintos keretben meghirdetett ösztöndíjra azok a középiskolás diákok pályázhatnak, akik

  • sikeres felvételit tesznek a Milestone Intézet Senior Programévébe
  • kimagasló intellektuális képességekkel rendelkeznek

Idén még a következő időpontokban vehetsz részt a Milestone felvételi vizsgáján:

  • 2016. március 26. 11.00 óra
  • 2016. április 2. 11.00 óra
  • 2016. április 9. 11.00 óra

 

Az elbírálásnál előnyt jelent, ha részt vettél és eredményes voltál hazai vagy regionális vagy nemzetközi tanulmányi versenyeken. Az ösztöndíjat elnyerő diákok  ingyenesen és teljes  körűen  vehetnek részt a Milestone Intézet májusban induló 2016/17-es Senior Programévében, melynek oktatási nyelve az angol. A Milestone Intézet A Milestone Intézet sokszínű közössége akadémiai programunkban részt vevő  300 középiskolás (14-18 éves) diákunkból, a világ 100 legjobb egyetemein  tanuló 400 alumnusunkból, és több mint 70 oktatóból áll, akiknek nagy része kutató, illetve egyetemi tanár. A Milestone diákjai több mint 80 gimnáziumból kerülnek ki, Magyarország minden pontjáról, de a határon túlról is járnak hozzánk. Tavalyi 118 végzősünk közül  minden ötödik diákunk vagy a Cambridge-i vagy az Oxfordi Egyetemen folytatta tanulmányait. Ez a két egyetem jelenleg a világ 3. és 6. legjobb felsőoktatási intézménye. 
A Milestone Intézet több mint  130 tudományos modult  kínál diákjainak, amelyek számos tudományterületet ölelnek fel a klasszika filológiától az idegtudományig, emellett minden egyes diákunkkal – az angolszász oktatási filozófia szellemében – személyes mentor foglalkozik. Diákjaink országos és nemzetközi tanulmányi versenyen értek el helyezéseket, nyertek különféle díjakat, és nemzetközi konferenciákon is szerepeltek. Az Intézet ezenkívül diákok által szervezett társaságoknak (societies) és egyéb kezdeményezéseknek is helyt ad. Az ösztöndíjasokat  a Felvételi Bizottság választja ki a Milestone Intézet felvételi vizsgája alapján felvételt nyert pályázók közül.