Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Mutasd meg, mi forog kockán! - Új forgatókönyvíró pályázat az energiafüggőségről

Pályaművek benyújtása: 2014. február 28. 00:00
Energiafüggőség címszóval írt ki forgatókönyvírói pályázatot a Közép-magyarországi Zöld Kör. A legjobb műveket a szervezők összesen 410.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal díjazzák, majd leforgatják.

Az Energiafüggők program arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy életünk minden területén, egyre nagyobb mértékben ki vagyunk szolgáltatva az energiaellátó rendszereknek.  A szervezők az új kampányukkal arra szeretnének ráébreszteni bennünket, hogy milyen súlyosan energiafüggők lettünk. A függőség pedig mindig hordoz veszélyeket, illetve gyakran felesleges költségekbe ver bennünket. A káros „mellékhatásokról” sem illik megfeledkeznünk, ami ebben az esetben egyaránt jelentheti az egészségünk, illetve természeti környezetünk romlását.

Felhívásában a Közép-magyarországi Zöld kör három, jól körülhatárolt témában várja a pályaműveket. A legjobb forgatókönyveket egyenként 120.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal és külön 50.000 Ft értékű közönségdíjjal jutalmazzák, valamint még a tavasszal leforgatják. Az elkészült filmeket online médiakampánnyal és egy országos egyetemi körúttal népszerűsítik a szervezők. Jelentkezni egy vagy több pályaművel is lehet. 

A három oktatófilm tematikája a következő:

  1. Az energiafüggőség bemutatása: az energiaszolgáltatásnak óriási jelentősége van életünkben, ha megszűnne az energiaszolgáltatás, aligha tudnánk működtetni világunkat.
  2. Egy lehetséges környezetpolitikai eszköz bemutatása: egy alacsonyabb erőforrás felhasználást elősegítő környezetpolitikai szabályozó rendszer alapjai, logikája, a rendszer közérthető bemutatása.
  3. Gyakorlati tanácsok: a fenntarthatóság felé mutató életmód ismérvei, hogyan rendezhetjük be életünket úgy, hogy minél kevésbé függjünk a nagy ellátórendszerektől, miközben talán emberibb életet is élünk. Javaslatok az átlagember számára. 

 

A részletes kiírás megtalálható a www.energiafuggok.hu oldalon.