Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A művészet különös kompromisszum idő és örökkévalóság között...

Beadási határidő: 2014. április 16. 00:00
A Babits Mihály Emlékház és az MNM Balassa Bálint Múzeuma Művészeti pályázatot hirdet Babits Mihály születésének 130. évfordulójára

A pályázat mottója: " A művészet különös kompromisszum idő és örökkévalóság között. S hát még az irodalom, mely formájában egyúttal beszéd is; nem csak alkot, hanem mond is valamit; s mint minden beszédnek, kérdések és válaszok közé kell iktatódnia." - Babits Mihály

Pályázati kategóriák: minden művészeti ágban (informatikai, bármilyen szerves és szervetlen alapanyagú, irodalmi, mozgóképes, filmes, stb.) lehetséges alkotást készíteni.

Pályázati feltételek: 14-18 év közötti korosztály jelentkezését várják, a pályaművek nyelvezete magyar legyen, illetve az informatikai pályaművek, képek esetében jpg és pdf kiterjesztéseket kérnek használni.

A beérkezett alkotásokat az MNM Balassa Bálint Múzeum intézményvezetője, a Múzeum művészettörténésze és múzeumpedagógusai bírálják el. A bírálóbizottság által a 3 legszínvonalasabbnak ítélt alkotás készítői könyvjutalomban, oklevélben és 3 hónap kiállítási lehetőségben részesülnek a Babits Mihály Emlékházban. Az első helyezett pénzjutalomban is részesül!

Beérkezési határidő: 2014. április 16. A pályaműveket postai (MNM Balassa Bálint Múzeuma 2500 Esztergom, Mindszenty tér 5.) vagy elektronikus (balassamuzeum [at] balassamuzeum.hu) formában lehet beadni a név, az életkor, a lakcím és az alkotás címének megadásával.

A nyerteseket a múzeum 2014 április 25-én értesíti, az ünnepélyes díjátadó pedig 2014 május elsején, az Emlékház megnyitóján lesz megtartva.