Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pályázat államilag támogatott önképző-tehetségfejlesztő programban való részvételre

Beadási határidő: 2014. június 15.
Felvételi a Bolyai Műhely Alapítvány Önképző Műhelye 2014-2017. közötti képzési programjába.

A Bolyai Műhely Alapítvány Önképző Műhelye (BOM) 2000 szeptemberében kezdte meg működését a Bolyai-díj Alapítványhoz kapcsolódva. Fő törekvése a középiskolában és a felsőoktatásban valamilyen területen kiváló eredményt felmutató középiskolások, egyetemisták számára három éven át havi rendszerességgel (évente 10 alkalommal) ingyenes önképző-tehetséggondozó program nyújtása a következő területen és módszerekkel:
- tudományos, művészeti teljesítmények érzékletes, párbeszédre épülő bemutatásával és feldolgozásával az általános műveltség és az erkölcsi értékek fejlesztése,
- az egyéni és közösségi alkotást segítő képességek kialakítása,
- a személyiségfejlesztést, az önképző és a társas együttműködést szolgáló stratégiák kiépítése.

A végzős hallgatók egy-egy tanulmánykötetben foglalják össze gondolataikat (Esszencia-kötetek).

A 2014-2017. közötti képzési programba felvételivel lehet bekerülni.

A jelentkezés feltétele: betöltött 17. életév, középiskolai vagy felsőfokú tanulmányok végzése. Az Önképző Műhely felvett tagjainak vállalniuk kell, hogy a 2014–2017. között minden hónap első szombatján Budapesten a képzésben/találkozókon részt vesznek.

A felvételihez a következő pályázatot (dokumentumokat) kell e-mailben beküldeni:
1. Életrajz (különös tekintettel szakmai eredményekre: tanulmányi versenyek, egyéb aktivitások) (1 lap)
2. Motivációs levél (Mi ösztönöz arra, hogy a Bolyai Önképző Műhely tagja legyek?). A motivációs levelet helyettesítheti egy bármilyen közéleti témát feldolgozó, legföljebb 3 oldalas esszé.

A pályázatokat 2014. június 15-éig kell a következő címre csatolt fájlként beküldeni: bom [at] e-nyelv.hu. A csatolt fájl neve a pályázó neve legyen. A pályázat befogadásáról minden jelentkezőt e-mailben értesítenek.