Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Rátz Tanár Úr életműdíj – 2013.

Beadási határidő: 2013. szeptember 25. 00:00, éjfél
Az Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon közös díjat alapított magyarországi tanároknak, melyet a Fasori Gimnázium legendás hírű matematikatanáráról „RÁTZ TANÁR ÚR ÉLETMŰDÍJ”-nak nevezett el.

A díj gondozására létrejött alapítvány az elismerést minden évben két-két biológia-, matematika-, fizika- és kémiatanárnak ítéli oda.

Ki tehet javaslatot a díjazott személyére?
Szakmai és társadalmi szervezetek, az ajánlott tanár tevékenységét jól ismerő kollektívák, kivételes esetekben magánszemélyek.

Kik javasolhatók a díjra?
A díjra a közoktatás 5-12. évfolyamain biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító (vagy egykor tanító) tanárok terjeszthetők fel.

Mik a felterjesztés feltételei?
A felterjesztés feltétele, hogy a jelölt a magyarországi közoktatás területén – nem szervezői munkakörben – dolgozó, az 5-12. évfolyamokon kimagasló oktató-nevelő tevékenységet végző/végzett, olyan életművel rendelkező tanár legyen,

  • aki legalább 10 éves közoktatási tanári gyakorlattal rendelkezik,
  • akinek tanítványai az országos hazai és/vagy nemzetközi versenyeken az elsők között szerepeltek vagy többször a döntőbe jutottak,
  • aki tevékenységében gondot fordít a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok felfedezésére, fejlesztésére
  • aki jelentős szerepet vállal a fenti négy tantárgy valamelyikéhez kapcsolódó országos, regionális vagy iskolai szakmai programok megszervezésében,
  • aki rendszeresen továbbképzi magát,
  • aki szakmai lapokban publikál, könyveket, tankönyveket, tanítási segédleteket írt/ír,
  • akinek személyisége, szakértelme, egész életvitele példamutató.

Mit lehet nyerni a díjjal?
Az 1.200.000 forinttal járó elismerést minden évben két-két biológia-, matematika-, fizika- és kémiatanár kapja meg.

Hová kell eljuttatni a felterjesztéseket?
Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2013. szeptember 25-ig kell eljuttatni elektronikusan az info [at] ratztanarurdij.hu email címre. A felterjesztéshez szükséges adatlap a http://www.ratztanarurdij.hu honlapon található, a „Pályázati felhívás” oldalról letölthető.

További információ:
A pályázattal vagy a felterjesztéssel kapcsolatos kérdések feltehetők munkaidőben Lukovics Ildikónak a következő telefonszámon: +36-20-203-5507.