Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Richter Aranyanyu Díj

Jelölések benyújtása: 2015. szeptember 30. 00:00
A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Első alkalommal 2011-ben adták át a Richter Aranyanyu Díjat jelképező szobrocskát és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat. Eddig évente hat díj került átadásra, 2015-től azonban a négy kategóriában összesen nyolc díjat osztanak ki.

Kategóriák:

Pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, orvosnő, szociális területen dolgozó

A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük. A díj célja, hogy pozitív társadalmi változást indítson el, ezért olyan, köztünk élő hősnőket keresnek, akik nap mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

A díjazottak személyére bárki tehet javaslatot egy személyes történet elküldésével, hiszen mindenki ismer olyan „Aranyanyukat”, akikre szívesen gondol és szívesen meghálálná, amit érte vagy családja valamelyik tagjáért tettek.