Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szelektálj kreatívan! | Plakátkészítő pályázat

Jelentkezési határidő: 2018. január 8. 00:00
Beadási határidő: 2018. február 5. 00:00
Plakátpályázatot hirdet a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája XII. kerületi általános iskoláknak Szelektálj kreatívan! címmel.

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája „Pályázz kreatívan! A hulladék megelőzésről és szelektálásról” címmel plakátkészítő pályázatot hirdet a kerület állami fenntartású általános iskoláinak, két témakörben. A pályázatra 10-14 éves diákokból álló, 3 fős csapatok jelentkezését várjuk 2018. január 8-ig. A pályázatok benyújtási határideje 2018. február 5. A pályázat február közepén egy játékos vetélkedővel, döntővel zárul.  

A pályázat célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék és szemléletesen bemutassák a hulladékképződés megelőzésének lehetőségeit és a szelektív hulladékgyűjtés mindennapi praktikáit, fontosságát. A pályázat a XII. kerületi lakosok szelektív hulladékgyűjtéssel és hulladékképződés megelőzésével kapcsolatos ismereteit kívánja frissíteni a diákok kreativitásának, ötletgazdagságának segítségével.   

A csapatok az alábbi két témakörben jelentkezhetnek, akár mindkét témában 1-1 db plakáttal:

  1. témakör: Mutasd meg, hogyan lehet megelőzni a felesleges hulladék keletkezését!
  2. témakör: Mutasd meg, hogyan kell helyesen szelektálni a háztartási hulladékot!  

A két témakör azonos szempontok alapján, egymástól függetlenül kerül elbírálásra, így mindkét témakörben hirdetünk első, második és harmadik helyezettet.