Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szerethető múzeum…? Mondd vagy mutasd!

Beadási határidő: 2014. október 20. 00:00, éjfél
Alkotópályázat

Szerinted milyen egy szerethető múzeum?

Mondd el, vagy mutasd meg! Rajzolj, készíts képregényt vagy írj verset, adj elő slam poetry-t arról, hogy mitől lesz számodra szerethető egy múzeum.

6 – 18 év közötti gyerekek és fiatalok pályaműveit várják, saját készítésű alkotással: rajz, képregény vagy vers esetében max. A/4 terjedelemben, slam poetry esetében pedig a YouTube-ra feltöltött, max. 2 percben előadott, rap-szerű, recitálás, énekbeszéd, szabadvers linkjének elküldésével. A slam poetry-t előadhatják baráti társaságok is, de ebben az esetben is egyetlen személyt kell megjelölni pályázónak. Egyének és osztályok is pályázhatnak alkotásaikkal. A pályaműveket bemutatják november 5-6-án Egerben, a „Szerethető múzeum” témájú V. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián.

A fesztivál honlapján keresztül elérhető felületen október 21. – november 03. között lehet szavazni a beküldött alkotásokra. A három legtöbb szavazatot elérő pályamunka alkotóját rajz/ képregény illetve vers/slam poetry kategóriában is értékes nyereményekkel, a fesztivált támogató ICO cég rajzeszközökből és írószerekből álló ajándékcsomagjával, valamint a szentendrei Skanzen családi belépőjével jutalmazza a pályázat kiírója, a MOKK. Ezen kívül a győztes alkotások egy hónapig láthatóak lesznek a MOKK honlapján is.
 
Dupla esély a nyerés! A beküldött alkotásokat 2014. november 5-6-án, Egerben, a VI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián kiállítjuk. A konferencia közönsége november 5-én leadhatja szavazatait a legszimpatikusabb alkotásra, november 6-án pedig kihirdetik a szavazás eredményét, és mindkét kategóriában odaítéljük a konferencia közönségdíját, mely szintén ajándékcsomaggal, és Skanzen belépővel jár.