Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szülőföldemen | Gyermekművészeti pályázat

Beadási határidő: 2017. december 31. 00:00
Művészeti pályázatot hirdet gyerekeknek a Magyarországi Zöldkereszt Egyesület Szülőföldemen címmel
A Magyarországi Zöldkereszt Egyesület a Belorusz Zöldkereszt által 2006 óta szervezett rendezvényére épülve meghirdeti a "Szülőföldemen” című Nemzetközi Gyermek Művészeti Versenyt. 

Az alapötlet a fiatal generációk figyelmének saját hazájuk szépségeire irányítása, ezen keresztül pedig célunk a Szülőföldhöz való személyes kapcsolódás, egyéni érzelmi kötődés és az élhető jövő megteremtése érdekében elhivatottság, motiváció kialakítása - az ötletgazda Belorusz Zöldkereszt Nonprofit Szervezet (GCBY) reményei szerint. 

A verseny világszerte 35 országból vonz be fiatalokat, minden évben mintegy 13 ezren vesznek részt pályaművekkel. A résztvevők művészeti iskolák, műhelyek és tanítványaik, kreatív stúdiók és egyéni grafikusjelöltek.

A versenyre több kategóriában lehet jelentkezni: 

  1. Art and Graphics (Műalkotás és grafika). A pályázati feltételeket ezen az oldalon lehet olvasni angolul. 
  2. Cartoon and Film-Strip (Rajzfilm, animáció és kisfilm). A pályázati feltételeket ezen az oldalon lehet olvasni angolul.  
  3. Literary Basis for Screen Work (Forgatókönyv, dramaturg). A pályázati feltételeket ezen az oldalon lehet olvasni angolul. 


A jelentkezés feltételei: 

  1. A résztvevők életkora legyen 5-18 év között a jelentkezéskor. 
  2. A pályamű legyen egyéni készítésű és kreatív tartalmú, valamint akuálisan elkészült mű kell legyen a szabályos nevezéshez, ami korábban nem volt még nyilvánosságra hozva semmilyen formában. 
  3. A formátum, technika és méret kötetlen. Minden műhöz kötelező mellékelni a regisztrációs lap másolatát. Kép esetén a hátoldara kell rögzíteni a regisztrációs lapot, illetve video esetén pdf mellékletként kell azt csatolni.
  4. Felhívjuk a figyelmet, hogy a munkák nem lesznek a verseny lezárta után visszaküldve a művek készítőinek, a nem nyertes művek sem, ezért kérjük ezt figyelembe venni az elkészítési technológia megtervezése során. A Szervező Belorusz Zöldkereszt Nonprofit Civil Szervezet fenntartja a jogot a pályaművek sokszorosítására, a verseny promóciójára történő felhasználásra, valamint szemléletformáló illetve karitatív tevékenységek támogatására a művek készítőinek beleegyezését mellőzve, copyright vagy bármilyen járulékos jog kompenzáció nélkül. 

 

A pályaműveket 2017. október 1-től december 31-ig lehet eljuttatni a szervezőkhöz.

A testvérszervezetük címe: Non-governmental Organization "Green Cross Belarus" Contest "In My Homeland" 222201, Smolevichi, the Republic of Belarus 

A Magyarországi Zöldkereszt a versenyt és a versenyzőket szervezéssel kapcsolatos tanácsadással, a jelentkezők pályaműveinek összegyűjtésével és egy csomagban való kiküldéssel támogatja.

A Magyarországi Zöldkereszt Egyesület címe: 

Magyarországi Zöldkereszt Egyesület 
"In My Homeland" verseny 
1023 Budapest, Frankel Leó út 42-44. 

Bővebb információ: Magyarországi Zöldkereszt Egyesület; 1023 Budapest, Frankel Leó út 42-44.