Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Taníts ökosan! - Kreatív környezeti nevelési pályázat fiatal pedagógusoknak

Jelentkezési határidő: 2013. december 20. 00:00, éjfél
A Harmónium Egyesület kreatív környezeti nevelési pályázatot hirdet fiatal pedagógusok részére

Pályázat tárgya: Egerben megrendezésre kerülő 4 napos környezetvédelmi táborban való részvétel 15 fiatal pedagógus részére.

A jelenlegi program célja: az ökológiai szemléletformálás és környezettudatos viselkedési módok széleskörű elterjesztése.

A pályázatra jelentkezhet olyan magánszemély, aki:

  • bármely szakos, friss diplomás pedagógus, vagy
  • végzős pedagógia szakos hallgató, aki
  • 26. életévét még nem töltötte be
  • érdeklődik a környezetvédelem és az integrált környezeti nevelés iránt

A 4 napos tábor célja, hogy a pályakezdő pedagógusok olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet bármely szakterületen hasznosítani tudnak. A résztvevők konkrét feladatoktól kezdve a csoportmunkáig különböző gyakorlati módszerekkel ismerkedhetnek meg. A tábor összes költségét a szervezők állják. A tábor várható időpontja: 2014. február első felében.

A pályázati anyagnak tartalmazni kell a jelentkező önéletrajzát és motivációs levelét. A motivációs levélben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, hogy miért jelentkezik a programra. Másrészt a pályázótól olyan kreatív feladatjavaslato(ka)t várunk, amelyben megjelenik a környezettudatos szemléletmód. A célcsoport a 12-14 éves korosztály. A feladatoknak természetesen kapcsolódnia kell a pályázó szakjához. Például egy matematika szakos hallgatótól/tanártól olyan matekpélda ötleteket várunk, amelyben megjelenik a környezetvédelem.

A nyertes 15 főt a szervezők e-mailben értesítik.

A pályázatot a szervezők a harmoniumegyesulet [at] t-online.hu címre kérik beküldeni. A levél tárgyában szerepelnie kell az ökotábor kifejezésnek. Bővebb információ a Aprólépés környezetvédelmi portál és a Harmónium Egyesület honlapján található.