Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséges középiskolások nanotechnológia-jóslatai

Beadási határidő: 2013. november 4. 00:00
Öt évvel ezelőtti fiatalok jóslatait a mai tehetségek vizsgálják: vajon kiállták-e tudományos jövendölések az idők próbáját?
Fél évtizede hívja közös gondolkodásra az anyagtudományok iránt már korán érdeklődni kezdő tehetségeket a NanoTudomány Nemzetközi Közössége. Öt évvel ezelőtt hirdette meg először középiskolásoknak szóló pályázatát a 2007-ben alapított The International NanoScience Community - TINC. Az idei, amolyan kisjubileumi kiírás eltér a korábbiaktól: célja feltérképezni, mennyire valósultak meg az akkori álmok, beépült-e a nanotechnológia a mindennapjainkba. A 6600 tagot számláló, főleg európai, ázsiai és amerikai kutatókat tömörítő tudományos közösségi hálózat fontosnak érzi, hogy a szakmai tartalom mellett teret biztosítson a téma iránt érdeklődő fiataloknak.
 
A programhoz és pályázathoz csatlakozó, hazánkból szerkesztett Nanopaprika blog esszé és rajzpályázatot hirdet középiskolásoknak "Megvalósult álmok?"- nanotechnológia a hétköznapokban címmel. Napjainkban egyre gyakrabban lehet hallani a nanotudományok segítségével kifejlesztett, megalkotott újdonságokról. A pályázat célja, hogy megmutassa, mit gondolnak a mai középiskolások a "nanokorszak" új anyagairól, módszereiről és az ezek segítségével létrehozott termékekről.
 
A pályázat két kategóriában zajlik:
I. kategória 14-16 évesek
II. kategória:17-18 évesek
 
A nanopályázat témái:
1. nanotechnológiával kapcsolatos, szabadon választott témájú esszé
A témakörben a pályázat terjedelme
I. kategóriában legalább 3 gépelt oldal,
II. kategóriában legalább 5 gépelt oldal.
 
2. rajzpályázat
A rajzokat és a szöveges pályázatokat elektronikus formában várják 2013. november 4-ig. A munkákat felkért szakmai zsűri értékeli, kategóriánként a legjobbnak ítélt első három helyezett könyvjutalomban részesül. A legnívósabb pályamunkák megjelennek a weboldalon.
 
Jelentkezési lap és további információ kérhető magyar vagy angol nyelven az editor [at] nanopaprika.eu címen.