Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tervezz pólót a nyáron!

Beadási határidő: 2020. október 15. 00:00
Pólótervező pályázatra hív a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Az idén 30 éves Leukémiás Gyermekekért Alapítvány szeretné meglepni azokat a gyermekeket, akik a legbátrabbak szerintük – a daganatos és más, vérképzőszervi betegséggel küzdő gyermekeket és családjaikat, valamint az ő gondos kezelésüket biztosító orvosokat és ápolókat, ezért kreatív pályázatot hirdet:

"Segítsetek megtervezni egy olyan pólót, melyet a kezelés alatt álló gyerekek és családjaik, valamint a gyógyító személyzet is büszkén és mosolygósan viselhet!"

Ki tervezhet pólót?
A pályázaton három korcsoport vehet részt: óvodás, 1-4. osztályos és 5-12. osztályos tanulók.

Milyen legyen a póló?
A pólót a debreceni Gyermekhematológiai és Onkológiai tanszéken kezelt gyerekek és családjaik, az osztályon dolgozók és az Alapítvány képviselői fogják viselni. Olyan pólót szeretnének, amelyet örömmel, hittel, mosolyogva tudnak viselni.

Fontos:

  • a tervnek tartalmaznia kell az alapítvány logóját vagy nevét. Nincs más kötelező elem, de előnyben részesítik a szervezők azokat az alkotásokat, melyben megjelenik az alapítvány színe: a lila (Pantone: 520, CMYK: 60-80-0-20) vagy kedves kis pálcikadoktorunk és ápolónénink (a logo elemei kizárólag a pályázathoz történő felhasználásra letölthetők ITT
  • a póló alapszíne fehér vagy lila legyen. A pályázat tartalmazhat külön felnőtt és gyermek póló mintát, de lehet egyet is küldeni. Lehetőség szerint a design elemek legyenek jól látható méretűek a pólón, és ne kerüljenek varrásra.
  • technika: bármilyen technika lehetséges.

Beküldés:
Óvodások: a szervezők kifestőlapokat készítettek, amelyeken egy bájos ápoló néni, egy doktorbácsi és mosolygós kisgyermekek láthatók. Letöltés, nyomtatás után, kiszínezve dekorálva kell beküldeni a megadott címre.
Általános és középiskolások: az alkotásokat lehetőség szerint e-mailben kell küldeni, jpg, bmp, pdf, cdr vagy eps kiterjesztésű fájl formátumban. Nagyon fontos, hogy a tervet nem a pólóra helyezve kell beküldeni!

A pályamunkával együtt beküldendő adatok: név, óvoda/iskola, korcsoport, felkészítő pedagógus vagy szülő e-mail címe, telefonszáma.

A zsűri korcsoportonként az 5 legjobb pályamunkát választja ki, melyek kifutóra kerülnek az Alapítvány jubileumi ünnepségén. Ezeket a pólókat az ünnepség után korlátozott ideig bárki megrendelheti az Alapítványt támogatva.

A közönségdíjra való szavazás az Alapítvány facebook oldalán zajlik majd, a beküldési határidőt követően. 

Díjak és havi nyeremények:
mindhárom korcsoport legjobb 5 tervének alkotója számára készül egy saját póló, a tanuló által tervezett motívummal, ezen felül a díjazott fiatal meghívást kap az alapítvány jubileumi ünnepségére, valamint a divatbemutatóra is. A dobogós alkotások és a közönségdíjas terv értékes tárgynyereményekben részesülnek. Az a terv kapja a fődíjat, amelyiket a zsűri – korcsoporttól függetlenül – a legjobbnak ítél. A fődíjas terv kerül az alapítványi pólókra: ezt viselik majd az osztályon kezelt gyermekek és családjaik, az osztályon dolgozók, valamint az alapítvány önkéntesei. 

(grafika: www.leukemiasgyermekekert.hu)