Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

TUDOK 2016

Jelentkezési határidő: 2015. október 31.
Időpont: 2015. november 27., Felvidéki Regionális Konferencia
Időpont: 2015. december 5., Vajdasági Regionális Konferencia
Időpont: 2016. február 5-6., Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia
Időpont: 2015. február 12. - 2016. február 13., Műszaki- és Reáltudományi Tematikus Konferencia
Időpont: 2016. február 19-20., Humán-és Társadalomtudományi Tematikus Konferencia
Időpont: 2016. április 1-2., Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája
Tudományos Diákkörök XVI. Országos Konferenciája

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2015/16-os tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XVI. Országos Konferenciáját (TUDOK 2016).

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehet elindulni, témamegkötés nélkül. A TUDOK 2016 konferencián való induláshoz egy válogató konferencián kell előzetesen részt venni. A válogatók Magyarországon, Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban kerülnek megrendezésre. A határon túli válogatók egy helyszínen, a magyarországi válogatók három, tematikus alapon szerveződő selejtező konferencia keretében kerülnek megrendezésre. Az országos döntőn a magyarországi tematikus vagy a határon túli regionális konferenciák zsűrijének döntése alapján lehet indulni.

A verseny díjazása

Az előválogató konferenciák legjobb előadásainak a szerzői az országos konferenciára (TUDOK 2016) való továbbjutáson túl a válogató konferencia szervezői által biztosított egyéb jutalmakban is részesülhetnek. A Nagydíjas és Első díjas előadások szerzői 30, illetve 20 felvételi pluszpontot kapnak az adott szekcióhoz rendelt tantárgyból. A TUDOK Döntőn a díjazottak meghívást kapnak az ingyenes nyári, Balaton melletti, Káptalanfüredi Diákkonferenciára. A díjazottakat különböző publikációs lehetőségek várják, illetve lehetőségük van, hogy kijussanak a stockholmi Nobel-díj átadóra, valamint induljanak a kétévente a felsőoktatásban kutatást végző hallgatók számára megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).