Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ugrás a jövőbe

Nevezési határidő: 2021. február 28. 00:00
A MOME kreatív alkotópályázata 7-10. osztályos diákoknak

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kreatív pályázatot hirdet 7-10. osztályos, magyarországi és határon túli tanulókból álló csapatok számára. A kétfordulós pályázat célja a jövőről alkotott elképzelések vizuális megjelenítése.

Hogyan képzeled el a világot 20 év múlva? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, idegen létformák... Vajon pozitív vagy negatív irányba változik a világ? Utópia vagy disztópia vár ránk? Milyen lesz a valóság 2041-ben? Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek 20 év múlva? Hogyan változik meg környezetünk? És vajon hogyan hat ez majd például a szünidő eltöltésére?

A pályamű műfaja kötetlen, lehet rajz, kisfilm, fotó, írott szöveg vagy 3D makett. A MOME nyitott az iskolai élethez és a szünidőhöz kapcsolódó, jövőről szóló kreatív ötletekre. Az alkotások készülhetnek hagyományos, analóg vagy digitális eszközökkel, de akár a kettő ötvözésével is. 

A pályázatra csak csapatok regisztrálhatnak, 2021. február 1-től. A felhívásra készített pályázati anyagokat egészen április 25-ig fogadják a szervezők, de regisztrálni 2021. február 28-ig lehet.  

Mivel lehet nevezni?
A pályázóktól azt kérik, mutassák be a jövő világát, tervezzenek tárgyat, alkalmazást, szolgáltatást az alábbi eszközök segítségével:
hagyományos, analóg: kreatív rajz-festés, kollázs, hajtogatás, makett-építés
digitális: film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell, kreatív alkotó applikáció
a kettő ötvözése: 3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet, terepasztal, stb.

A beérkezett pályamunkákat mindkét fordulóban neves szakemberekből álló zsűri értékeli. Az első fordulón továbbjutott csapatok saját alkotásaikat egy MOME designer oktató és egy hallgató segítségével fejleszthetik tovább.

A csapatmunka előnyeiről:
mivel csapatmunkáról van szó, itt a lehetőség, hogy különböző tudású és érdeklődési körű diákok álljanak össze, ötleteljenek közösen, és mindenki azt adja bele, amit szeret és amiben jó - legyen az a tervezés, rajzolás, fotózás, filmezés vagy az írás. A csapatok munkáját támogathatja egy felnőtt segítő, aki lehet pedagógus, családtag, ismerős.

A pályázat menete:
A kötelező regisztrációt követően a csapatok egy online felkészítő programon vehetnek részt, amely segítséget nyújt a pályamunkák elkészítéséhez.

Díjazás:
A csapatok részére: Canon IVY REC akciókamerák
A felnőtt segítők részére: ingyenes részvétel egy MOME OPEN tanfolyamon a 2021-es évben

A pályázat eredményhirdetésére 2021. június 11-én kerül sor.

pixabay.com