Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ujvári János diplomadíj-pályázat a szellemi tulajdon védelméért

Jelentkezési határidő: 2020. április 30. 00:00
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala végzős felsőoktatási hallgatók részére diplomadíj-pályázatot ír ki

Az Ujvári János diplomadíj-pályázattal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelt fontossággal szeretné felhívni a fiatalok figyelmét a szellemitulajdon-védelmi kérdések jelenlétére a napi életben, és a szellemitulajdon-védelem szerepére a gazdasági folyamatokban. 

Kik jelentkezhetnek a pályázatra?
A pályázat a végzős hallgatók számára nyitott. Pályázati időszakban a fiatalok a választott diplomadolgozati témájukhoz kapcsolódva mutathatják be szellemitulajdon-védelem szerepét és jelentőségét a mindennapi életben, és olyan tudáshoz juthatnak ezáltal, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosítani tudnak a saját vagy cégük által fejlesztett megoldások piaci oltalmának és menedzselésének során.

A pályázat tartalma
A pályázati anyag a hallgató által készített diplomamunka/szakdolgozat, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel a pályázó legalább 10 oldal terjedelemben, illetve olyan szakdolgozat, ami teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kiválasztott kérdésének van szentelve.
A pályázatok értékelésnél a két fajta megközelítési mód egyforma elbírálás alá esik, a dolgozatok rangsorolásánál egyik megoldás választása sem jelent hátrányt.

A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja, aki végigkíséri a hallgatót a dolgozat elkészítésén.

A pályázat versenyeztetésen alapul, a hallgatók öt kategóriában nyújthatnak be munkákat:

  • szabadalom/használatiminta-oltalom,
  • védjegyoltalom,
  • formatervezésiminta-oltalom,
  • szerzői jog,
  • szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe.

Díjazás:
I. díj   250 000 Ft
II. díj  200 000 Ft
III. díj 150 000 Ft
A Richter Gedeon NyRT. különdíja 500 000 Ft.

A pályázati anyagok leadásának határideje:  2020. augusztus 31.