Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ujvári János diplomadíj-pályázat végzős hallgatók számára

Jelentkezési határidő: 2019. november 30.
Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázatot ír ki a 2019-2020 tanév őszi félévében végzős hallgatók részére.

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdonvédelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdonvédelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.
A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is.
A hallgatók a pályázaton való részvétellel olyan tudáshoz jutnak, amit a későbbiekben a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más hivatás keretében hasznosítani tudnak.

A pályázaton azok az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetnek részt, akik a 2019-2020 tanév őszi félévében fejezik be tanulmányaikat. 

A Magyarországon hatályos főbb oltalmak száma 2018 végén: