Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

United World Colleges Ösztöndíjak 2014-2016.

Jelentkezési határidő: 2014. január 8.
A United World Colleges külföldi ösztöndíj programot hirdet 16. életévüket már, de 19. életévüket még nem betöltött tehetséges fiatalok számára 2014-2016 között

A pályázat célja: Az UWC hálózat iskoláiba való bekerülés és ösztöndíj elnyerése.

Az 1962-ben alapított UWC-hálózat ma 13 iskolát tart fenn világszerte. Magyar diákokat fogadtak már Walesben, Kanadában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hong Kongban, Indiában, Norvégiában, Costa Ricán, Szingapúrban és Hollandiában. Az iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében.
 
A pályázatra olyan magánszemélyek jelentkezését várják, akik az ösztöndíjak első tanévének szemptember 1-én a 16. életévüket már, de 19. életévüket még nem töltötték be, a pályázat benyújtásakor tizedikes vagy tizenegyedikes középiskolások. 
 
Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak többnyire fedezik a tanulás, a szállás és a teljes ellátás költségeit. (Ez iskolától függően évenként 50.000-90.000 USD, azaz a két év során nagyságrendben 10-18 millió Ft). A kiutazás és a személyes költségek általában a kiutazót terhelik. Szociális helyzettől függően erre a célre visszatérítendő támogatás igényelhető az egyesülettől. Az iskolák többsége elvárja az angol nyelv legalább középszintű ismeretét, de mindenütt felkészültek az angolul kezdetben gyengébben tudó diákok fogadására is. 

 

További információ az info [at] uwc.hu e-mail címen, továbbá az UWC honlapján, továbbá pénteken és szombaton délután 17 és 19 óra között a +36305598090 te