Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

United World Colleges (UWC) ösztöndíjak magyar diákoknak

Az UWC Magyarországi Egyesülete nemzetközi ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018-2020-as tanévekre

Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányokat biztosít egy olyan speciális kollégiumban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt.

A nemzetközi oktatáson, élményeken és a közösségért végzett szolgálaton keresztül a United World Colleges iskolák arra nevelik a fiatalokat, hogy felelős, környezettudatos, a társadalmi kérdések terén tájékozott állampolgárok legyenek, akik a béke és igazságosság, a megértés és az együttműködés eszméinek elkötelezettjei, és tetteikkel, személyes példamutatásukkal ezen eszmék gyakorlati megvalósítására törekednek. Az iskolák arra buzdítják végzőseiket, hogy tanulmányaik befejeztével térjenek vissza hazájukba, és a nemzetközi közösségben szerzett tapasztalatok otthoni kamatoztatásával járuljanak hozzá országuk fejlesztéséhez, modernizálásához, versenyképessé tételéhez.

A diákok három típusú ösztöndíjra pályázhatnak. Need-based ösztöndíjaink mérsékelt, akár nulla forint családi hozzájárulást igényelnek. A hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjunk minden költségét Egyesületünk fedezi. A részösztöndíjakat megpályázók családjának jelentős anyagi hozzájárulást és nagyobb nyerési esélyt jelent a pályázás. A UWC ösztöndíjak a jelenleg elérhető külföldi ösztöndíjak közül a legkedvezőbb pénzügyi konstrukciót ajánlják, melyek egy egyedülálló, életre szóló élményhez segítik hozzá a tehetséges fiatalokat.

UWC Magyarországi Egyesülete, amely a magyar diákok kiválogatásáért felelős, igyekszik maximálisan biztosítani az érintettek tájékoztatását, a válogatás zökkenőmentes lebonyolítását és a kiutazók felkészítését. A diákok külföldön tartózkodásának idején tartjuk a kapcsolatot az iskolákkal, és más, a magyar diákok biztonságát garantáló szervezetekkel.

A hivatalos felhívást itt érheti el: http://uwc.hu/osztondijak/osztondijfelhivas