Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pályi István

14 éves - Kőrösladány
Felfedezettjeink, 2011.
labdarúgás, atlétika

A halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású, jól tanuló és ígéretesen sportoló fiú a kőrösladányi „Eszterlánc” tehetségpont programjának résztvevője.

István jelenleg nyolcadik osztályos, szeretne gimnáziumban vagy szakközépiskolában továbbtanulni. Már alsó tagozatban kitűnt mozgásával, így szülei focizni engedték. Az általános iskola befejeztével is szeretné ezt folytatni, ezért még szívósabban edzett. Ennek eredményeként 2009-ben U14-es csapatkapitány lett, idén pedig a bajnoki esélyes serdülő csapat irányítója. A következő tanévtől a Békéscsabai Előre Fc. Labdarúgó csapatába szeretne bejutni.

Jó közösségi ember, el tudja érni, hogy a többiek hallgassanak rá, fair játékos. Nemcsak a fociban, hanem ezen kívül minden sportban kiemelkedő. Körzeti és megyei atlétikai versenyeken a legjobb háromban sikerül végeznie, mezei futóversenyeken is eredményes, a helyi sulivirtus vetélkedőn első helyezésével bejuthatott az országos csapatversenybe 2010-ben. Ugyanebben az évben a Zöldgömb Sport Klub rendezésében zajlott le a XIII. TISZA-TÓ KÖR, ahol korosztályában a 2. helyezést érte el 1 kilométeres távon.

Adatlap: