Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Az idei Tehetségnap más lesz mint a többi

Időpont: 2020. március 28. 00:00
Az itt beharangozott rendezvényünket sajnos el kell halasztanunk! A kormány határozata alapján a Kárpát-medencei Tehetségnapot és Tehetségbörzét is egy későbbi időpontban tartjuk meg (az országos járványhelyzet fejleményeinek függvényében júniusban vagy ősszel). Az új időpontról értesítést fogunk küldeni.

 

 

Kedves TehetségBarátaink!

Itt regisztráljanak az idei Kárpát-medencei Tehetségnapra és Tehetségbörzére!

Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban megrendezésre kerülő esemény célja, hogy közösen rátekinthessünk, akár rá is csodálkozzunk a Nemzeti Tehetség Program sokszínűségére, különleges lehetőségeire.

Az idei nagyrendezvényünk tehát a Kárpát-medencei Tehetségnapot követően egy új, „Tehetségbörze” résszel is kibővül. Egy egész napos rendezvénnyel várjuk Önöket, pedagógusokat, nagydiákokat, szülőket!

A nap programja délelőtt 10 és 12 óra között:

- a „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetése
- fiatal tehetségek rövid bemutatkozása
- 
A Magyar Tehetség Nagykövete címek átadása
az Akkreditált tehetségpontok elismerésének átadása
- A
 Tehetségek Szolgálatáért díjak átadása.

Mi lesz az a Tehetségbörze?
Délután 13 órától 16 óráig rendhagyó tanórákon lehet részt venni. Terveink szerint a matematika, a biológia, az irodalom területén új megközelítéseket, szempontokat, módszertanokat ismerhetünk meg országos hírű tanárok segítségével. Tervezünk egy rendhagyó osztályfőnöki órát is – nem a megszokott tartalmak mentén…

Az elsősorban pedagógusoknak szóló (de diákoknak, szülőknek, más szakembereknek is ajánlható) rendhagyó tanórákkal párhuzamosan közel 20 tehetségműhely, -program, szervezet mutatkozik be  a tehetségsegítés különböző területeit felvonultatva, interaktív módon. A különböző területeket felölelő „standok” és események a tanulók és a felnőttek számára is különleges lehetőségeket fognak nyújtani, valamint bekapcsolódási lehetőséget a Nemzeti Tehetség Programba.

A terveink szerint lesz közös tánc és ének, sütemény- és krémkészítés, festés és virágkötés, IQ teszt kitöltés, Bingó, sakkozás kis bajnokokkal, építéstechnika, társasjáték-sarok.

A 12 éven felüli gyerekek számára tanulságos játékokat szervezünk, örömöt adó nyereményekkel.

Érdemes eljönni! Szeretettel várjuk a pedagógusokat, tanulókat (főleg 12 éves kor felett), érdeklődő szakembereket, szülőket!

A regisztrációs felületet, a pontos helyszínt és a részletes programot február második felében tesszük közzé.

Örömteli munkát kívánok a szervezők nevében:
Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke