Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kutatók Éjszakája - november 27-28

Dátumok: 2020. november 27-28.
A Kutatók Éjszakája idén sem marad el

A rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság döntése nyomán, az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű népszerű eseményt.  

Még nem lehet tudni, hogy a járvány terjedése lehetővé teszi-e az esemény sok-sok látogatóval történő megrendezését, ezért a részt vevő intézmények – egyetem, kutatóintézet, laboratórium, múzeum, középiskola és sok más – arra is felkészülnek, hogy a világhálón keresztül nyújtsanak élményt a sokezer érdeklődőnek.

A Kutatók Éjszakáján immár 14 éve szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhet minden korosztály a tudományos kutatás számos új eredményével és módszereivel. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt. Mindemellett a tudomány, a kutatók munkája iránti bizalom megteremtése és fenntartása különösen fontos a világjárvány leküzdése szempontjából is.

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványveszély elmúlik, és az összes tervezett rendezvényt meg lehet tartani. Amennyiben mégsem, már dolgoznak azokon a terveken, hogy a lehető legtöbb esemény online követhető legyen - áll a RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont sajtóközleményében.