Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Székely Szilveszter

Székely Szilveszter
Munkakör: 
Táncművész

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Elsősorban nekem ez egy nagy kihívás – korábban még nem voltam közvetlenül ilyen szerepkörben, bár a tánctanítás során hasonló a kapcsolat a tanítvány és mestere között. Elvárásokat inkább magammal szemben támasztok abból a célból, hogy a lehető legtöbbet tudjam átadni eddigi személyes tapasztalataimból.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Úgy gondolom, hogy az életünk telis-tele van mentor-mentorált kapcsolattal, csak nem feltétlenül így hívjuk őket – hiszen mentor lehet a család egy tagja, egy barát, bárki, aki iránymutatásával, tapasztalataival pozitív irányban tud segíteni. Jelenleg nekem is van mentorom, személy szerint Varga Krisztina, aki a HP regionális üzleti operációs igazgatója. Hamar megtaláltuk a közös hangot és igazán örülök annak, hogy bátran kérhetek tőle segítséget a nyelvtanulástól egészen a tudatos, megtervezett karrierépítésig.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
A folyamatos tanulás fontos része kell, hogy legyen életünknek. A világ gyorsan változik, így ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, nyitottnak kell lennünk és magunkba szívni azt a tudást, melyet a tapasztalt és sikeres szakemberek át tudnak adni számunkra. Különösen akkor, ha van egy ilyen nagyszerű kezdeményezés, mint ez a Tehetség Piactér mentorprogram.