Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Antanténusz Tehetségsegítő Tanács TT 700 002 504

0036-1-325-0403

A Tehetségtanács tagjai (szervezetek és magánszemélyek)

Tagok:
II. Kerületi Pedagógiai Intézet / 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37.

II. Kerületi Önkormányzat, Művelődési Iroda / 1027 Budapest, Bem tér 1.

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar / 1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 40.

Hild József Általános Iskola / 1051 Budapest, Nádor u. 51.

Telepy Károly Testnevelés Szakosított Általános Iskola és Gimnázium / 1096 Budapest, Telepy u. 17.

Újlaki Általános Iskola / 1023 Budapest, Ürömi út 64.

Százszorszép Óvoda / 1024 Budapest, Fillér u. 29.

Nap - Kör Mentálhigiénés Alapítvány Tehetségműhelye / 1081 Budapest, Rákóczi út 65.
Antanténusz Egyesület / 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 3.

A Tehetségtanács célkitűzése

(1) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács egy speciális hiányterülettel, a legfiatalabb korosztály tehetségfejlesztésével és a velük foglalkozó pedagógusok képzésével kíván kiemelten foglalkozni. Ez a tehetségfejlesztő tevékenység életkorra és nem intézménytípusokra (óvoda - iskola) koncentrál. A 4-10 éves korcsoport kiemelkedő képességű gyermekeinek komplex, speciális képzésre, folyamatos fejlesztésre van szükségük, amely megfelel (már mutatkozó vagy még elrejtett) képességeiknek, és fejleszti azokat.

(2) - A kapcsolatrendszer folyamatos bővítésével, módszertani és képző központként szándékozik működni, hogy szemléletformálással, a tapasztalatok átadásával, tehetségsegítő hálózat kiépítésével, vonja be a korosztállyal foglalkozó, a tehetségfejlesztést végző kollégákat, intézményi és magán kezdeményezéseket, akik egyetértenek az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács céljaival és elképzeléseivel. Ennek érdekében a Tehetségsegítő Tanács pedagógus és intézményi adatbázist készít, amely az érdeklődők rendelkezésére áll.

(3) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács állandó lehetőséget biztosít, hogy a tanács tagjai egyeztessék álláspontjukat, szakmai tapasztalatcseréket, tehetségnapokat, konferenciákat, továbbképzéseket szervez a jó gyakorlatok átadására.

(4) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács fontos feladatának tartja, hogy a tanács munkájába bekapcsolódó pedagógusok és magányszemélyek megismerjék a legújabb tudományos kutatási eredményeket. Ennek szem előtt tartásával szervezi képzéseit.

(5) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács támogatási lehetőségek megszerzésével, információk továbbadásával segíti a tehetséggondozás rendszerét. Koordináló tevékenységével kapcsolatot teremt a tehetségnevelésben érintett szervezetekkel, felsőoktatási intézményekkel és a gazdaság szereplőivel.

(6) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács kapcsolatot létesít és ápol a hasonló tevékenységet folytató hazai és külföldi szervezetekkel.

(7) - Az Antanténusz Tehetségsegítő Tanács egyéni tanácsadást nyújt pedagógusoknak és szülőknek.