Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Dobrovitzky Katalin

Munkakör: 
Lauder Javne Iskola - elemi tagozat igazgató, tanító
tanítás, tehetségfejlesztés, alternatív gyakorlatok

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Kíváncsiságom vezetett a tutorsághoz. Szeretnék minél több érdekes, értékes fiatalt megismerni, nekik új utakat, lehetőségeket mutatni.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Az önismeret, a célok, a jövőkép alakítása minden fiatal számára fontos. A tehetség ígéretek számára azonban elengedhetetlen. Az egyéni tutorálás abban segíthet, hogy minél pontosabban lássák helyzetüket, önmagukat, erősségeiket; tehetségüknek, adottságaiknak azt a különleges részét, amivel a jövőben sikereket érhetnek el. Ismerjék szükségleteiket, gyengeségeiket, amiket szeretnének fejleszteni, értéket teremteni általuk elsősorban önmaguk számára. Fontos, hogy tudják, mi motiválja őket, mi az, amiért képesek küzdeni. Együtt keresni ezeket a célokat, ebben tud segíteni a tutor.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Kedves Tutorált! Izgalmas hónapok várnak ránk! Az egyéni konzultációkon túl mód lesz megismerni egymást, különös tekintettel az érdeklődési területekre, kiemelkedő adottságokra. Különféle tapasztalatok, megélések, helyzetek ismerhetők meg, melyek mind gazdagítják az egyes tagokat. A kapcsolatok mélyítésére közös programokat is szervezünk a tagok ötleteit figyelembe véve. Remélem, hogy új utak, lehetőségek nyílnak előtted!