Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hujber Tamásné

Munkakör: 
Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium - tehetségfejlesztő tanár - pszichológus
egyéni és csoportos mentorálás, önismeret foglalkozás tartása, kutató diákok felkészítése, versenyfelkészítés, pályaválasztási tanácsadás, tehetség munkaközösség vezetése

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Évek óta dolgozom mentori és tutori szerepkörben. Mentorként életviteli és tehetség mentorálást végzek középiskolásokkal. Tutorként pedig a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának hallgatóit támogatom. Kedvelem az egyéni támogatást, szívesen adok személyre szóló figyelmet. Évek óta érzem azt a hatalmas motiváló erőt, amit a figyelmem és a pozitív megerősítésem ad diákoknak, hallgatóknak.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Attól, hogy valaki tehetséges, még nem szabad magára hagynunk. Életkori sajátosságukból adódóan a fiatalok nehezen hoznak döntést őket érintő ügyekben. Magukra hagyni őket ebben a folyamatban nem lehet. A tehetségek hajlamosak a szélsőséges gondolkodásmódra, azt össze kell egyeztetni a racionalitással, a gyakorlatiassággal. Esetleg figyelmük nem terjed ki minden részletre, így mindenképpen megnyugtató, ha a kiemelt tehetséggondozásban résztvevő tanulók kiemelt figyelmet kapnak. Megtérül.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
A tutorálás során fontosnak tartom több nézőpont találkozását. Emberi kapcsolatok alakulását, a sokszínűség támogatását. Igyekszem felhívni a figyelmet a belső egyensúly megteremtésére, a tevékenységek közötti összhang meglelésére. A harmónikus építkezést támogatom a tutorálással.