Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kuch Gabriella

Munkakör: 
Pécsi Tudományegyetem Egyes Számú Gyakorló Általános Iskola Gimnázium és Szakgimnázium Általános Iskolája - pszichológus
pszichológus, zeneterapeuta jelölt

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Szerettem volna jól szervezett keretek között foglalkozni a tehetséggondozással, ami mindig is érdeklődési köröm fontos pillére volt. Az én munkámat is segíti, hogy mentoromnak tudhatom a szakmám egyik kiemelkedő egyéniségét, így tudom, hogy milyen fontos az, hogy az embert megerősítsék, ha kell, támogassák.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Úgy gondolom, hogy a rendszeres egyéni konzultációk, beszélgetések segítségével személyre szabott segítséget tudunk adni és kapni, így kevesebb a félreértések, „elcsúszások” lehetősége. Véleményem szerint a harmónia megteremtéséhez az adott tehetség megismerése, fejlesztése mellett, az önismeret és a személyiség fejlesztése és megismerése is kitüntetetten fontos mozzanat.

 

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Úgy érzem, értő figyelemmel és kellő odaadással végig lehet követni egy-egy tutorált útját úgy, hogy mindez nem csak tehetségének kibontakoztatását, hanem egész személyisége pozitív irányú változását idézze elő. 

 

Adatlap: